Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νεότερη ενημέρωση: Ψηφίστηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, το νομοσχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στις 120 δόσεις.Το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις πέρασε με έναν… πρωτότυπο τρόπο, αφού δεν ψήφισε ένας – ένας βουλευτής, αλλά όλοι μαζί!

Συγκεκριμένα, ο εκτελών χρέη προέδρου στην Βουλή Θανάσης Μπούρας, άρχισε να αναφέρει ένα ένα τα άρθρα του νομοσχεδίου. Εκεί λοιπόν άρχισε να ρωτά… τα κόμματα αν το ψηφίζουν!

Πρώτη ενημέρωση: Στην Βουλή και στην συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως όπως είχε δεσμευτεί η ΝΔ, η ελάχιστη δόση στις 120 δόσεις πέφτει στα 20 ευρώ από τα 30 ευρώ, και πως «πιάνει» και ανακουφίζει ακόμα περισσότερους οφειλέτες.

Μάλιστα η νέα ρύθμιση για τις 120 δόσεις συνδέεται με το «ξεπάγωμα» λογαριασμών που ήταν υπό κατάσχεση, σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης τους μπει στην ρύθμιση και είναι συνεπής.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε όλους τους οφειλέτες να την εκμεταλλευτούν, μιας και όπως είπε είναι η τελευταία ρύθμιση και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο όπως είπε έχει στόχο να απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, και αυτό δημιουργεί «αμηχανία» στην αντιπολίτευση.

«Η χώρα κάνει τα πρώτα της βήματα για να αφήσει πίσω την κρίση» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η ταυτότητα της νέας κυβέρνησης» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρώτον, ανταποκρίνεται στην προεκλογική μας δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν. Δεύτερον, γιατί μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ και βελτιώνοντας σημαντικά το σχέδιο των 120 δόσεων ευνοεί ταυτόχρονα εκατομμύρια νοικοκυριά αλλά και επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Και τρίτον έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο με μελετημένες προβλέψεις που αφορούν όλους τους φορολογούμενους κυρίως όμως τους πιο αδύναμους».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το νομοσχέδιο υπηρετεί τους στόχους που εξαρχής βάλαμε, τηρώντας τις υποσχέσεις μας: την αναγέννηση της παραγωγικής μεσαίας τάξης, την αναζωογόνηση της αγοράς ακινήτων, την αλλαγή μείγματος οικονομικής πολιτικής για νέες επενδύσεις, ανάπτυξη και πολλές καλές δουλειές. Και τελικά την μεγέθυνση του εθνικού προϊόντος ώστε αυτό να μεταφραστεί σε μεγαλύτερο εισόδημα για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα.

Η πρώτη παρέμβασή μας, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, μειώνει τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22% μέσα στο 2019, με πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος 205 εκατ. ευρώ. Όπως μάλιστα τόνισε ο πρωθυπουργός, κανείς δεν εξαιρείται από αυτή τη γενναία ελάφρυνση. Μια ελάφρυνση που κλιμακώνεται δίκαια, ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

«Περίπου 4 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα δουν αμέσως, εντός των επόμενων έξι εβδομάδων, όταν θα σταλούν τα εκκαθαριστικά τους, ελαφρύνσεις στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας τους, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ανάμεσα τους, συνέχισε, και σχεδόν 500.000 ιδιοκτήτες που εξαιρούνταν από τους προεκλογικούς αντιπερισπασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως και περίπου 1.300.000 συμπολίτες μας οι οποίοι με τη δική μας ρύθμιση θα δουν σημαντικά μεγαλύτερη ωφέλεια».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.