Η πριγκίπισσα Χάγια εγκατέλειψε τον Σεΐχη του Ντουμπάι αναζητώντας καταφύγιο στη Αγγλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ένα οικογενειακό θρίλερ με διεθνείς, πολιτικές διαστάσεις στο οποίο εμπλέκονται δύο από τις πιο ισχυρές βασιλικές οικογένειες της Μέσης Ανατολής εξελίσσεται η απόφαση της συζύγου του κυβερνήτη του Ντουμπάι, Σεϊχη Μοχάμεντ μπλιν Ρασιντ αλ-Μακτούμ να αναζητήσει καταφύγιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.Η 45χρονη πριγκίπισσα Χάγια μπιντ αλ-Χουσείν, κόρη του εκλιπόντος βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεϊν (από την τρίτη του σύζυγο) και αδερφή του νυν βασιλιά Αμπντάλα, είναι η έκτη σύζυγος του κυβερνήτη του Ντουμπάι. Σύμφωνα με αναφορές σε διεθνή ΜΜΕ αποφάσισε να χωρίσει μετά από 15 χρόνια γάμου και να δραπετεύσει στην Αγγλία. Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες αναφορές έχει μαζί της και τα δύο παιδιά της, ένα κορίτσι και ένα αγόρι ηλικίας 12 και 7 ετών αντίστοιχα.Το να ξεφύγει όμως κανείς από τον οίκο των Αλ Φαλάσι δεν είναι και τόσο εύκολο. Το είχε προσπαθήσει άλλωστε η κόρη του Σεϊχη από άλλο γάμο του. Η πριγκίπισσα Λατίφα δραπέτευσε το Ντουμπάι αλλά λίγο αργότερα φαίνεται πως εντοπίστηκε στην Ινδία και μετά από επιχείρηση ανδρών των ειδικών δυνάμεων επέστρεψε δια της βίας στην πατρίδα της. Οι αρχές του Ντουμπάι βέβαια διαψεύδουν όλες αυτές τις αναφορές και τονίζουν πως η πριγκίπισσα πέφτει εύκολα θύμα εκμετάλλευσης και στην προκειμένου περίπτωση είχε πέσει θύμα απαγωγής. Τώρα η υπόθεση της πριγκίπισσας Χάγια και του Σεϊχη συζύγου της φαίνεται πως παίρνει τη δικαστική οδό ενώ υπάρχουν πολλές αναφορές πως το Ντουμπάι προσπαθεί να ασκήσει πιέσεις την βρετανική κυβέρνηση για το θέμα. Εκπρόσωποι της πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων πάντως αρνούνται πως υπήρξε κάποια πίεση προς την κυβέρνηση στο Λονδίνο ενώ το Υπ.Εξωτερικών στο Λονδίνο, επισήμως τουλάχιστον, προσεγγίζει το θέμα ως ιδιωτικό, οικογενειακό.Η Χάγια βέβαια διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με την βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και είναι και μέλος του Χασεμιτικού Βασιλικού Οίκου της Ιορδανίας, εκ των ισχυρότερων στη Μέση Ανατολή, άρα η υπόθεση μάλλον δεν θα μπορέσει να λυθεί τόσο εύκολα. Αν και ποτέ μια οικογενειακή διαμάχη δεν υπήρξε εύκολη.
Σύμφωνα με τον Guardian, η 45χρονη πριγκίπισσα είναι ιδιοκτήτρια μιας πολυτελέστατης έπαυλης αξίας 85 εκατ λιρών κοντά στο παλάτι του Κένσινγκτον ενώ έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (φιλοσοφία, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες). Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και Πρέσβειρας Καλής Θέλησης του ΟΗΕ.Το διάστημα αυτό φαίνεται πως διατηρεί πολύ χαμηλό προφίλ, αφού αν και είναι γνωστό πως βρίσκεται στην Αγγλία δεν παρευρέθη στις Ιπποδρομίες του Άσκοτ κάτι που συνηθίζει να κάνει κάθε χρόνο. Πηγές μάλιστα αναφέρουν πως φοβάται για την ασφάλεια της.
Μάλιστα υπήρξαν αναφορές πως η πριγκίπισσα ίσως να μην βρίσκεται καν στη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες αλλά να έχει ταξιδέψει στη Γερμανία αναζητώντας άσυλο.Η Ράντα Στίρλινγκ, επικεφαλής της καμπάνιας «Detained in Dubai» η οποία παρακολούθησε και την υπόθεση της κόρης του Σεϊχη, Λατίφα, σχολίασε τη νέα υπόθεση λέγοντας: «Προφανώς εγείρονται σοβαρά ερωτήματα ως προς το τι ήταν αυτό που την έκανε [την πριγκίπισσα Χάγια] να δραπετεύσει…Εξάλλου, είναι μια ενήλικη γυναίκα και η αδερφή του βασιλιά της Ιορδανίας. Παρ′ όλα αυτά όμως νοιώθει πως δεν είναι ασφαλής».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.