Ποιες είναι οι κορυφαίες χώρες για να εργάζεται κανείς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μια εποχή αυξανόμενης αβεβαιότητας παγκοσμίως, πολλοί είναι αυτοί που αναζητούν καλύτερη εργασία και υψηλό βιοτικό επίπεδο εκτός της χώρας που ζουν.

Η Ελβετία αναδείχθηκε το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να ζει κανείς και να εργάζεται, κλέβοντας την πρωτοκαθεδρία από τη Σιγκαπούρη που βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής κατάταξης για πέντε συνεχή έτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNBC.

Το υψηλό βιοτικό επίπεδο και οι ανταγωνιστικοί μισθοί είχαν ως αποτέλεσμα η χώρα να φιγουράρει τακτικά μεταξύ των περιοχών που θεωρούνται οι καλύτερες για να ζει κανείς. Ωστόσο, σε μια εποχή αυξανόμενης αβεβαιότητας παγκοσμίως, η περίφημη πολιτική και οικονομική σταθερότητα της Ελβετίας τη βοήθησε να ανέβει στην κλίμακα της ετήσιας έρευνας αποδήμων της HSBC (HSBC Expat) κατακτώντας για πρώτη φορά την πρώτη θέση. Η Ελβετία αναβαθμίστηκε από την 8η θέση που κατέλαβε πέρυσι καθώς η μεγάλη πλειονότητα των ανθρώπων που είχαν εγκατασταθεί εκεί από άλλες χώρες δήλωσαν ικανοποιημένοι με το οικονομικό (80%) και το πολιτικό (86%) περιβάλλον. Περίπου το 82% των ανθρώπων που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία για να εργαστούν δήλωσαν επίσης ότι απολαμβάνουν βελτιωμένο επίπεδο ζωής σε σχέση με την πατρίδα τους.

5. Νέα Ζηλανδία

Η χώρα είναι δημοφιλής προορισμός για νέες εργασιακές εμπειρίες. Το 57% των επαγγελματιών που μετακόμισαν στη Νέα Ζηλανδία το έκανε για να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής του και το 60% δηλώνει ότι χάρη σε αυτό παρέμεινε στη χώρα για περισσότερο χρόνο, από όσο αρχικώς υπολόγιζε.

4. Ισπανία

Η Ισπανία «σκαρφάλωσε» 10 ολόκληρες θέσεις στην κατάταξη. Οι επισκέπτες λένε ότι ο χαλαρός Μεσογειακός τρόπος ζωής προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο. Λίγοι άνθρωποι μετακινούνται στην Ισπανία με στόχο την ανέλιξη της καριέρας τους, αλλά το 67% των ερωτηθέντων στην Ισπανία θεωρεί ότι έχει επιτύχει μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

3. Καναδάς

Ο Καναδάς είναι η πιο φιλόξενη χώρα για τους ξένους επισκέπτες, μετά την Τουρκία. Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι το 80% των ξένων επαγγελματιών στον Καναδά υποστηρίζει ότι η ποιότητα της ζωής του εκεί είναι καλύτερη από εκείνη στην πατρίδα του, σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (65%). Αυτή η φιλόξενη ατμόσφαιρα οδηγεί σε μια πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση της διαμονής στον Καναδά.

2. Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι ο καλύτερος προορισμός στον κόσμο για εκείνους που είναι γονείς. Διαθέτει χει δίγλωσσο εκπαιδευτικό σύστημα, στο οποίο η διδασκαλία γίνεται στα αγγλικά, ενώ οι μητρικές γλώσσες των παιδιών διδάσκονται ξεχωριστά. Σε αυτό το πλαίσιο, το 62% των μετακινούμενων θεωρεί ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη Σιγκαπούρη είναι καλύτερο από αυτό που είχε στην πατρίδα του, ενώ το 69% εγκωμιάζει τη δυνατότητα εκμάθησης ξένων γλωσσών στα σχολεία.

1. Ελβετία

Η Ελβετία θεωρείται, πλέον, η καλύτερη χώρα για να ζει και να εργάζεται κανείς, προσπερνώντας πλέον την Σιγκαπούρη η οποία βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης της HSBC επί τέσσερα συνεχή χρόνια. Το 82% όσων ζουν στην Ελβετία δηλώνουν ότι έχουν δει βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους από τότε που μετακινήθηκαν στη συγκεκριμένη χώρα.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.