Πίνακας επιστράφηκε στην Ιταλία μετά από 75 χρόνια – Τον είχαν κλέψει στον 2ο Π.Πόλεμο οι Γερμανοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας πίνακας που είχε αφαιρεθεί από τους Ναζί την περίοδο του Β΄παγκοσμίου πολέμου και για 75 χρόνια βρίσκονταν στο σπίτι μιας οικογένειας στη Γερμανία επιστράφηκε στην Ιταλία μετά από πανηγυρική τελετή παραλαβής – παράδοσης μεταξύ των διπλωματικών αρχών της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Πρόκειται για ένα αριστούργημα του 18ου αιώνα που οι Ναζί στρατιώτες έκλεψαν από τη Φλωρεντία κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Είναι έργο «Vaso di Fiori» (το βάζο των λουλουδιών) του Ολλανδού καλλιτέχνη Jan van Huysum.

Το μεγάλης αξίας έργο επιστράφηκε επισήμως στην Ιταλία από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χαϊκό Μάασ σε εκδήλωση που έγινε χθες Παρασκευή 19/7.

Η ανώνυμη οικογένεια και οι «κυνηγοί»
Τον πίνακα είχε στην κατοχή της μια γερμανική οικογένεια της οποίας το όνομα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Εντοπίστηκε από τους «κυνηγούς των χαμένων έργων» της εποχής του Β΄παγκοσμίου πολέμου που χρηματοδοτούνται από την Γκαλερί Ουφίτσι και άλλους φορείς.

Οι «κυνηγοί των χαμένων έργων» έχουν εντοπίσει και άλλα έργα τέχνης που έχουν κλαπεί από τους Ναζί κατά την αμφιλεγόμενη περίοδο του Β΄παγκοσμίου πολέμου.

«Μεγάλη μέρα για όλη την ανθρωπότητα»
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Ένζο Μοαβέρο Μιλάσι παρέλαβε το έργο και δήλωσε πως η χειρονομία αυτή είναι σύμβολο της «ισχυρής φιλίας» μεταξύ Ιταλίας και Γερμανίας, οι οποίοι συνεργάστηκαν και οι δύο για την αποκατάσταση της ζωγραφικής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.