Περί… Μεγάλου αδελφού στο κυβερνητικό έργο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αχαιός δικηγόρος και πρώην βουελυτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, σχολίασε ως εξής τα περί παρακολούθησης του έργου της νέας κυβέρνησης Μητσοτάακη:
Το λογισμικό παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, που παρουσίασε σήμερα, στο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Γεραπετρίτης, μας είχε παρουσιαστεί λεπτομερώς τον Μάρτιο του 2013, επί υπουργίας Αντ. Μανιτάκη, Μας είχε, τότε, εντυπωσιάσει γιατί εμφάνιζε σε πραγματικό χρόνο και σε επίπεδα Γ.Γ. και εφαρμοστικών πράξεων την πορεία υλοποίησης των ειλημμένων αποφάσεων Με κόκκινες ενδείξεις θα επισημαίνονταν οι τηρήσεις ή μη των χρονοδιαγραμμάτων κι εμμέσως θα αξιολογούνταν και τα πολιτικά πρόσωπα ως προς τη συνέπεια των υποχρεώσεών τους. Συγχρόνως θα αναβάθμιζε ουσιαστικά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφού θα καθιστούσε περιττές πολλές ερωτήσεις βουλευτών για την πορεία υλοποίησης αποφάσεων. Στην εύλογη απορία μας για το χρόνο της πλήρους εφαρμογής του, η απάντηση ήταν ότι θα ήταν άμεση.
Έκτοτε και παρά τις συχνές ερωτήσεις – πιέσεις μας για την εφαρμογή του συστήματος, παρήλθαν 6 ολόκληρα χρόνια πλήρους απραξίας. Οι λόγοι παραδοσιακοί κι ευνόητοι. 
Μακάρι να εφαρμοστεί τώρα…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.