Πάτρα: Σύζυγος αποζημιώθηκε από την πρώην σύζυγό του για έξοδα που της κάλυψε!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια διόλου ευκαταφρόνητη οικονομική διαφορά μεταξύ δύο συζύγων εκδίκασε το Μονομελές Εφετείο Πατρών και η απόφαση σπάει τα κοινωνικά στερεότυπα.

Η περίπτωση αυτή είναι διαφορετική και δεν αφορά καταβολή διατροφής. Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό το 2018 και τον Ιούλιο επανεξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό. Σύμφωνα με την απόφαση γυναίκα από την Πάτρα  καλείται να καταβάλει στον πρώην σύζυγό της, ποσό άνω των 61.000 ευρώ νομιμοτόκως για διάφορές οφειλές της, τις οποίες κάλυψε εκείνος κατά τη διάρκεια που ήταν παντρεμένοι μια και εκείνη αδυνατούσε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους η εναγόμενη είχε εμπορική επιχείρηση στην Πάτρα η οποία είχε οικονομικές ζημίες. Ο σύζυγός της με θέση στον ευρύτερο κρατικό μηχανισμό και με σταθερό μισθό κάλυπτε οικονομικές υποχρεώσεις και χρέη  της συζύγου του ως και τα έξοδα που προέκυψαν από τη μεταβίβαση και ανακαίνισης σπιτιού από την πεθερά στην κόρη της. Συγκεκριμένα ο άνδρας είχε πληρώσει τρία δάνεια συνολικού ποσού 35.000 ευρώ.όπως αναφέρει η εφημερίδα “Πελοπόννησος”.

Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε ασκήσει η πρώην σύζυγος, αναγνωρίζοντας πως οι οικονομικές εξυπηρετήσεις που έκανε ο πρώην σύζυγός της ήταν στην ουσία ένα προφορικό και άτοκο δάνειο, το οποίο πρέπει να εξοφληθεί με τόκους υπερημερίας αλλά σε μη καθορισμένες δόσεις, ανάλογα με την οικονομική της δυνατότητα.

Η γυναίκα αρνήθηκε ότι έγιναν προφορικές συμβάσεις άτοκου δανείου, και υποστήριξε πως πολλά από τα παραπάνω έξοδα καλύφθηκαν από το κοινό συζυγικό ταμείο που διατηρούσαν. Το δικαστήριο όμως δεν αναγνώρισε τις συγκεκριμένες δαπάνες σε αυτές που συμπεριλαμβάνονται στις «οικογενειακές ανάγκες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.