Πάτρα: Στις 29 και 30 Αυγούστου οι “Γαμπροί της Ευτυχίας” στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κωμική θεατρική παράσταση «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» των Τσιφόρου-Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου, και με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την  Δάφνη Λαμπρόγιαννη και τον Πατρινό Γιάννη Στόλλα συνεχίζει το καλοκαιρινό της ταξίδι/περιοδεία και στις 23 Ιουλίου 2019 θα παρουσιαστεί στο Κηποθέατρο Παπάγου, στην Αθήνα, στις 21.00. Στην Πάτρα αναμένουμε την επιτυχημένη παράσταση στις 29 και 30 Αυγούστου 2019, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο, στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ.

Οι πρώτοι μεταπολεμικοί συγγραφείς της ελληνικής κωμωδίας ήταν όλοι «παιδιά του πολέμου». Αγαπούσαν με πάθος τη ζωή. Το θέατρο ήρθε και ακούμπησε αργότερα σαν μεγάλη παρηγοριά. Το έργο τους μας ακολουθεί μέχρι σήμερα σε πείσμα της εποχής μας που ντρέπεται για το παρελθόν της γιατί πολύ απλά, δεν το γνωρίζει.

Η ελληνική φαρσοκωμωδία δοξάστηκε και θα μας αποκαλύπτει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας που παραφυλάει κρυφογελώντας για να τρομάξει την περιβόητη στις μέρες μας «σοβαρότητά» μας. Οι Γαμπροί της Ευτυχίας που το κοινό την πρωτοαγάπησε ως κινηματογραφική ταινία με την αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου, είναι λοιπόν ένα στοίχημα κοινού ρυθμού ηθοποιών και θεατών. Το μεγάλο και πηγαίο γέλιο είναι ο στόχος. Η προϋπόθεση είναι η  χαρά των ανθρώπων της σκηνής.

Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης

Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

Μουσική και Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς

Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

Χορογραφίες: Σοφία Καλπενίδου

Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου

Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.