ΠΑΤΡΑ: Ενας χρόνος χωρίς την Φούλα Παπανδρέου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ετήσιο μνημόσυνο για την Φούλα Παπανδρέου που δολοφονήθηκε άγρια, στις 16 Ιουλίου του 2018, έγινε σήμερα, στο Α’ Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών στον Ιερό Ναό της Αγ. Παρασκευής.

Ο δράστης, ένας 26χρονος ρομά, στραγγάλισε την 88χρονη μέσα στο σπίτι της στην οδό Γούναρη το πρωί της Δευτέρας 16 Ιουλίου. Καταγόταν από την Ηλεία και διέμενε στην Αθήνα. Συνελήφθη στις 23 Ιουλίου, όταν επέστρεψε στην Πάτρα, καθώς αμέσως μετά το έγκλημα είχε φύγει από την πόλη.

Αφού μπήκε στο σπίτι, της επιτέθηκε, την έριξε στο πάτωμα, την γρονθοκόπησε στο μάτι και ασκώντας της πίεση με τα χέρια στο λαιμό, τη στραγγάλισε.

Στη συνέχεια ερεύνησε το δωμάτιο και αφαίρεσε διάφορα κοσμήματα, εγκαταλείποντας την 88χρονη η οποία εξέπνευσε. Ο δράστης, πριν φύγει από την Πάτρα, πούλησε τα κοσμήματα που αφαίρεσε από το θύμα, δυο χρυσά βραχιόλια και ένα δαχτυλίδι, σε χρυσοχόο.

Καταδικάστηκε σε δις ισόβια για το έγκλημα.

Η εκλιπούσα ήταν σύζυγος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, τ. προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου και ενός από τους ανθρώπους που πρωτοστάτησαν στον αγώνα για την ίδρυση του Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Κόρες τους είναι οι επίσης γνωστές στην Πάτρα, Ευγενία Παπανδρέου (συμβολαιογράφος και ποιήτρια) και Νίκη Πετσάλη (οδοντίατρος και δραστήριο μέλος της τοπικής κοινωνίας). Το θύμα ήταν γιαγιά της παιδιάτρου Μαρίας Πετσάλη, συζύγου του δικηγόρου Ηλία Στεφανόπουλου, γιου του αείμνηστου προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

H Φούλα Παπανδρέου υπήρξε αριστοκράτισσα καλλονή της παλιάς Πάτρας και οι παλιότεροι Πατρινοί την θυμούνται σαν μια γυναίκα κομψή και ευπαρουσίαστη, που συνόδευε τον σύζυγό της στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τις εξόδους, διακρινόμενη από αστική ευγένεια. Παρέμενε νευρώδης, ανήσυχη και σφριγηλή σε πείσμα της παρόδου των χρόνων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.