Πάτρα: Από αύριο τα “Παραμύθια της Νερομάνας”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησαν στην Κρήνη «Τα Παραμύθια της Νερομάνας». Μέσα στη ρεματιά και τον ειδυλλιακό χώρο της Νερομάνας, ο Χρήστος Αναστασόπουλος με τις δύο κούκλες του, τον παπαγάλο και τον σκαντζόχοιρο, μάγεψαν παιδιά και μεγάλους με τα έξυπνα κόλπα τους.

Η Άσπα Παπαδοπούλου αφηγήθηκε ένα τρυφερό παραδοσιακό παραμύθι για την αγάπη.

Ένας περίπατος στο δάσος της Νερομάνας κι ένα ξέφωτο που υποδέχτηκε τους ξαφνιασμένους επισκέπτες με το νερό να κυλάει και τα δέντρα να ανασαίνουν στις φυλλωσιές τους.

Μακριά από το θόρυβο της πόλης, με την ανέλπιστη ευκαιρία να πατάμε στη γη και ν’ ακουμπάμε στο χώμα, μικροί και μεγάλοι αφεθήκαμε στο μοίρασμα του κουκλοθεάτρου και του παραμυθιού, με σκηνικό τη φύση και μέσον την απλότητα. Σε μια ζεστή ομήγυρη που αγκάλιασε τις ιστορίες…

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα, θα συνεχιστούν «Τα Παραμύθια της Νερομάνας» και θα επισκεφθούμε ένα ακόμα χωριό, την Ελεκίστρα. Με στόχο να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε νέες περιοχές που βρίσκονται μέσα στη φύση και κοντά στην πόλη μας.

Στις βρύσες του χωριού θα παίξουμε και στην εκκλησία της Παναγίας, στον προαύλιο χώρο, με θέα την πόλη και το ηλιοβασίλεμα στον Πατραϊκό, θα μας αφηγηθεί η Μαριάννα Τσουκαλά-Κορωνάκη λαϊκά παραδοσιακά παραμύθια.

Τα «παραμύθια της Νερομάνας» θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 28 Ιουλίου από τις 7 το απόγευμα μέχρι το βράδυ, στο Άνω Καστρίτσι σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα του Άνω Καστριτσίου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Άνω Καστριτσίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.