Παραίτηση, με αιχμές κατά της κυβέρνησης, μελών Οργανωτικής Επιτροπής Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με την κάτωθι επιστολή τους, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019, κατέθεσαν δημόσια την παραίτησή τους:
10 ημέρες, μόλις χρειάστηκε η νέα κυβέρνηση για να επιδοθεί σε έναν άκρατο ρεβανσισμό που πλήττει πρόσωπα, θεσμούς και υποθηκεύει τις εξελίξεις. Ο λόγος για την αντικατάσταση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών 45 μέρες πριν από την διεξαγωγή των αγώνων! Θεωρούμε ότι αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας Δεξιάς μικροψυχίας, εκδικητικής, που φέρεται σαν να μην ξανακυβέρνησε αυτή τη χώρα αλλά και σαν να μην πρόκειται να την κυβερνήσει για πολύ καιρό.
Η παρουσία και οι ενέργειες του κ. Σαραντόπουλου, σε αρμονική συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής των αγώνων, εξασφάλισαν την ικανοποίηση των στόχων που είχε βάλει η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ), ικανοποίηση που αποτυπώθηκε στις αναφορές της σε όλες τις επισκέψεις της στην Πάτρα, μέχρι και την Παρασκευή 12/7, όταν δόθηκαν συγχαρητήρια στην Οργανωτικής Επιτροπή και τους υπεύθυνους της υλοποίησης των έργων, αναγνωρίζοντας την εντός χρονοδιαγραμμάτων άριστη πορεία του έργου.
Πέρα από την προσωπική διάσταση όμως του ζητήματος, αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Πάτρα είναι ότι η αντικαταστάσεις στο παρά πέντε της διοργάνωσης στερούν την απαιτούμενη εμπειρία από τη διοργανώτρια αρχή και θέτουν εν αμφιβόλω την ομαλή διεξαγωγή των αγωνισμάτων και τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού, κάτι που, βέβαια, απευχόμαστε.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνηγορήσουμε με την παρουσία μας σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, και για αυτόν τον λόγο υποβάλλουμε τις παραιτήσεις μας στο αρμόδιο Υπουργείο.
Επισημαίνουμε ότι οποιαδήποτε αστοχία στην υλοποίηση του άκρως ικανοποιητικού, εως σήμερα, προγραμματισμού των αγώνων, κάτι που τεκμαίρεται και από τις σχετικές αναφορές, θα βαρύνει το νέο οργανωτικό σχήμα και το αρμόδιο Υπουργείο για τις επιλογές του.

Τα μέλη της Ο.Ε. Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019
Γρηγόρης Ηλίας
Κανελλάκης Νικόλαος
Κέλης Ηρακλής
Μαλαμής Κωνσταντίνος
Μελισσαροπούλου – Αντύπα Μαρία
Τσονάκα Αγγελική

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.