Η Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι αλλεργίες είναι σοβαρό θέμα για πολλούς ανθρώπους. Όχι μόνο γιατί αλλάζουν την συμπεριφορά μας και εν γένει την ζωή μας, αλλά και γιατί μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 8 Ιουλίου του 2005. Σκοπός της θέσπισης αυτής της ημέρας, είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τις συνέπειες των αλλεργιών για την ανθρώπινη υγεία και ζωή.

Οι αλλεργίες προκαλούν αλλεργικό άσθμα, ρινίτιδα ή εκζέματα, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Περισσότεροι από 1 στους 5 ανθρώπους παγκοσμίως έχουν κάποιου είδους αλλεργία, οι οποίες προκαλούν τον θάνατο περισσότερων από 180.000 ανθρώπων κάθε χρόνο.

Οι φαρμακευτικές δαπάνες ετησίως για την θεραπεία των αλλεργιών, φτάνουν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο οι άνθρωποι που πάσχουν από άσθμα, φτάνουν τα 300 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας είναι μια σημαντική ημέρα, η οποία αποζητά την ευαισθητοποίηση όλων. Οι άνθρωποι με αλλεργίες πρέπει να προσέχουν και να προσέχονται απ’ όλους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.