Ουρολόγος στην Αυστρία κακοποίησε 95 ανήλικα αγόρια!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γιατρός στην Αυστρία κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τουλάχιστον 95 αγόρια, ασθενείς του, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της πόλης Βελς.

Ο γιατρός, ουρολόγος στην ειδικότητα, εξηγούσε στα θύματά του, πολλά από τα οποία ήταν μικρότερα των 14 ετών, ότι εφάρμοζε μια συγκεκριμένα ιατρική πρακτική, κάτι που του είχε επιτρέψει να συνεχίζει τη δράση του επί πολλά χρόνια χωρίς να τον καταγγέλλουν, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Τελικά, η καταγγελία ενός αγοριού ήταν αυτή που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού τον Ιανουάριο. Η αποκάλυψη της υπόθεσης οδήγησε σε μια χιονοστιβάδα μαρτυριών, με 95 θύματα να έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Δρούσε ανενόχλητος επί 19 χρόνια στην Αυστρία
Η δράση του γιατρού ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο δεν έχουν αποκαλυφθεί το μέρος που ασκούσε ιατρική, αλλά ούτε και στοιχεία της ταυτότητας του γιατρού προκειμένου να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των θυμάτων. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «μια μικρή επαρχιακή πόλη», περιορίστηκε να αναφέρει ο αυστριακός Τύπος.

Η δίκη του γιατρού αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο και κινδυνεύει να καταδικαστεί έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τέσσερα από τα θύματά του εμφανίζουν χρόνια ψυχολογικό τραύμα από την κακοποίηση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.