Μετά από 40 χρόνια στην Αριστερά…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μια ιδιαίτερη αναφορά, στο γιατρό Κώστα Μάρκου, που ανεδείχθη βουλευτής Αχαΐας με το ΣΥΡΙΖΑ, έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Θάνος Νασόπουλος:

«Μια μέρα μετά τα αποτελέσματα, δυο λόγια και για τον Κώστα Μάρκου, τον υπέροχο αυτό τύπο αριστερά στη φωτογραφία. Έχει και μια συλλογική αξία.
Ο Κώστας, ο γιατρός και ο άνθρωπος -και οι δύο λέξεις γεμάτες και με όλη τους τη σημασία- μετά από 40 χρόνια στην Αριστερά, που ούτε διανοήθηκε ποτέ να ζητήσει ή να εξαργυρώσει το οτιδήποτε, επελέγη από τους Αχαιούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τη μάχη μέσα στο κοινοβούλιο.
Ο Κώστας είναι ο τύπος που έτρεχε 10 χρόνια στο Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν και τη Γεωργία για να παράσχει ιατρική φροντίδα σε παιδιά, είναι υπεύθυνος της ομάδας εθελοντών γιατρών που έχει την ευθύνη υγείας των 850 κρατουμένων στις φυλακές της Πάτρας, είναι αυτός που έβαλε πλάτη όσο λίγοι τα σκληρά μνημονιακά χρόνια στο κοινωνικό ιατρείο και σε άλλες δομές αλληλεγγύης, ενώ έμαθε να αγαπάει τον τόπο του και τους ανθρώπους του στην πράξη, αφού εδώ και πολλά χρόνια παρακολουθεί εθελοντικά ασθενείς στο νοσοκομείο Καλαβρύτων σε μηνιαία βάση.
Ο Κώστας δεν ξέρει και δεν θα μάθει κιόλας, τι σημαίνει “δημόσιες σχέσεις” και “βουλευτιλίκι”. Λέει εδώ και χρόνια, δημόσια και με κάθε ευκαιρία τον συντοπίτη του τραγόπαπα Αμβρόσιο, φασίστα, διαλέγει πάντα πλευρά χωρίς θεσμικά στρογγυλέματα και παπάτζες. Το έκανε διαχρονικά και ως γιατρός και ως πανεπιστημιακός απέναντι σε όλα τα κυκλώματα, απέναντι σε όλους τους απατεώνες του χώρου, με αξιοθαύμαστη επιμονή.
Ο Κώστας θα εκπροσωπήσει την Αριστερά με τρόπο που θα μας κάνει περήφανους. Έχει μια σημασία λοιπόν που η Αριστερά βάζει μπροστά στη μάχη ανθρώπους σαν τον Κώστα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.