Λιποθυμούν οι επισκέπτες στην Αρχαία Ολυμπία – Τι αποφάσισε η Λίνα Μενδώνη!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περιστατικά λιποθυμίας επισκεπτών σημειώθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία τα τελευταία 24ωρα λόγω του καύσωνα αλλά και επειδή τα αναψυκτήρια στην Αρχαία Ολυμπία, τόσο στο Μουσείο και στον χώρο, δε λειτουργούν τα τελευταία τέσσερα χρόνια με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην μπορούν να προηθευτούν ούτε νερό!

Γι’αυτό και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη προχωρά σε άμεσες ενέργειες.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Αντώνιος Αυγερινός ανταποκρινόμενος στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη έστειλε αμέσως εθελοντές, που μοιράζουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες.

Με ανακοίνωσή της η υπουργός ευχαριστεί θερμά τον κ. Αυγερινό για την προθυμία και την ταχύτητα με την οποία συνέβαλε στην προσωρινή λύση του προβλήματος και επισημαίνει ότι η προσπάθεια, για την επίλυση ανάλογων προβλημάτων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, έχει ήδη ξεκινήσει.

Αρχαία Ολυμπία όπως Ακρόπολη

Υπενθυμίζεται πως στην Ακρόπολη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατρός – οπλίτης και νοσηλευτής – από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο Κέντρο Πληροφόρησης, επί του πεζοδρόμου Δ. Αρεοπαγίτου και στο παλαιό μουσείο Ακροπόλεως, προσφέρουν τις υπηρεσίες εθελοντές – νοσηλευτές από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Τρίτη, Πέμπτη και Σαββατοκύριακα, οπότε και η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, στη Δ. Αρεοπαγίτου ποδηλάτες με εξοπλισμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προσφέρουν εμφιαλωμένο νερό στους επισκέπτες.

Επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης σταθμεύει μόνιμα πλέον ασθενοφόρο, για την περίπτωση έκτακτης μετακομιδής, μετά από αίτημα της υπουργού Πολιτισμού προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.