Κίνα: Η γυναίκα που υιοθέτησε 118 παιδιά καταδικάστηκε για συνεχείς απάτες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η 54χρονη Κινέζα που ως φιλάνθρωπος άνοιξε την αγκαλιά της για 118 παιδιά, καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση για απάτες.

Ο λόγος για την Λι Γιάνξια, που κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο Γουάν στην επαρχία Χεμπέι για εκβιασμό, απάτες, πλαστογραφία και παραβίαση της κοινωνικής τάξης. Η πρώην ιδιοκτήτρια ορφανοτροφείου, με το ψευδώνυμο «Μητέρα της Αγάπης» (Love Mother) τιμωρήθηκε επίσης με πρόστιμο ύψους 388.000 δολαρίων (περίπου 350.000 ευρώ).

Μαζί με την Λι καταδικάστηκαν ακόμη 15 συνεργάτες της, ανάμεσά της και ο σύντροφός της.

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η κατηγορούμενη είχε «καταχραστεί την εξουσία και την επιρροή του ορφανοτροφείου. Σκοπός της ήταν να αποκτήσει τεράστιο οικονομικό όφελος», ήταν η θέση του δικαστηρίου. Ο σύντροφός της καταδικάστηκε σε 12,5 χρόνια φυλακή και του επιβλήθηκε ποινή περίπου 200.000 δολαρίων. Οι ποινές των υπολοίπων κυμάνθηκαν στα τέσσερα έτη.

Ποια ήταν η Μητέρα της Αγάπης

Η ιστορία της Λι έκανε αίσθηση το 2006, όταν τα ΜΜΕ την παρουσίαζαν ως τη γυναίκα που έχει σώσει δεκάδες παιδιά από τη φτώχεια και την πείνα. Στους δημοσιογράφους είχε αναφέρει ότι ήταν παντρεμένη κάποτε, αλλά χώρισε, όταν ο πρώην σύζυγός της είχε πουλήσει τον γιο τους σε έναν έμπορο για 7000 γιουάν (913 ευρώ). Όταν κατόρθωσε να πάρει τον γιο της πίσω, αποφάσισε ότι ήθελε να προσπαθήσει να βοηθήσει άλλα παιδιά.

Με τα χρόνια συγκέντρωσε σημαντικό πλούτο και έγινε μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στο Χεμπέι.Το 1996 αγόρασε μια επιχείρηση εξόρυξης σιδήρου.

«Έβλεπα συχνά ένα κορίτσι πέντε ή έξι ετών να τρέχει γύρω από το ορυχείο. Ο πατέρας της πέθανε, η μητέρα της είχε εξαφανιστεί. Έτσι πήρα το κορίτσι στο σπίτι μου, ήταν μια από τις ιστορίες που είχε αφηγηθεί στην τοπική εφημερίδα της πόλης, τη Yanzhao Metropolis Daily την εποχή εκείνη. Συνέχισε να παίρνει υπό την προστασία της δεκάδες άλλα παιδιά και τελικά άνοιξε ένα ορφανοτροφείο, το οποίο ονόμασε “Love Village” (το χωριό της αγάπης).

Τον Μάιο του 2018, η αστυνομία διαπίστωσε ότι είχε πάνω από 20 εκατομμύρια γιουάν (περισσότερα από 2.5 εκατ. ευρώ) και 20.000 δολάρια στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, ενώ κυκλοφορούσε με πολυτελή οχήματα όπως Land Rovers και Mercedes Benz. Διαπίστωσαν ότι από το 2011 διεξάγει παράνομες δραστηριότητες.

Όταν συνελήφθη, στο χωριό υπήρχαν ακόμα 74 παιδιά, τα οποία τα πήρε η Πρόνοια. Πολλά από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης στην Κίνα καταδίκασαν τις πράξεις της.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.