Καταγγελία Ελλήνων ψαράδων στον Έβρο για απειλές με όπλα από Τούρκους στρατιώτες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Επεισόδιο μεταξύ Ελλήνων ψαράδων και Τούρκων στρατιωτών, έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 16 Ιουλίου, στο Δέλτα του Έβρου, στην περιοχή «Νεραϊδότοπος», σύμφωνα με καταγγελίες των ψαράδων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του evrosonline.gr, ο Θανάσης Καμηλάρης, ψαράς και μέλος του Συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «MAXIMUM FM», δήλωσε πως 4 Τούρκοι στρατιώτες σημάδευαν τους 2 Έλληνες ψαράδες, οι οποίοι όπως τόνισε, βρίσκονταν 50 μέτρα από τον Έβρο σε ξεκάθαρα ελληνική περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Καμηλάρη, οι Τούρκοι στρατιώτες βρίσκονταν κρυμμένοι στις καλαμιές και σημαδεύοντας με τα όπλα τους δυο Έλληνες, τους έδωσαν εντολή να αποχωρήσουν. Παράλληλα, τόνισε πως δεν είναι πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό στα νερά του Έβρου.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμηλάρης είπε πως οι Τούρκοι το έχουν «παρατραβήξει το θέμα», γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2 με 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Έλληνας ψαράς είπε πως «εγώ είδα 4 στρατιώτες, με το που με είδαν βγήκανε έξω και σηκώσανε τα όπλα και μας σημαδεύανε».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.