«Καμπανάκι» με το… καλημέρα από το Eurogroup

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μερικές μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το Eurogroup εξέφρασε ανησυχίες για τις παροχές του τελευταίου διμήνου. Και αυτό επειδή οι θεσμοί δεν τις θεωρούν καλές ούτε για την ανάπτυξη ούτε και για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Η συζήτηση για την Ελλάδα ήταν σύντομη, καθώς η εκλογή της νέας κυβέρνησης δεν επέτρεψε μια εκτενή ανάλυση της τρίτης μνημονιακής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Αναμένουμε να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με την νέα ελληνική κυβέρνηση. Θα συζητήσουμε τα όσα έχει εντοπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση της και όσα θέλει να εφαρμόσει η νέα ελληνική κυβέρνηση», είπε ο Μάριο Σεντένο.
«Υπάρχουν κάποιες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν», είπε λακωνικά ο Πιερ Μοσκοβισί, ενώ προσέθεσε πως η απερχόμενη ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες και πως υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της σημερινής κατάστασης της Ελλάδος και της κατάστασης που ήταν η χώρα το 2015.
Με τη σειρά του ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε πως οι εξελίξεις στην Ελλάδα έχουν ειδική σημασία για τον ESM, καθώς είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής της χώρας και έχει μακρά σχέση με την Ελλάδα.
«Είμαστε ανήσυχοι για αποφάσεις που λήφθηκαν το τελευταίο δίμηνο και οι οποίες υποστηρίχτηκαν από όλα τα κόμματα και δεν είναι καλές για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του χρέους», είπε ο επικεφαλής του ESM.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.