Ισχυρές βροχοπτώσεις στη Κορινθία – Εγκλωβίστηκε οδηγός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας και του «Αντίνοου», δημιούργησε πάρα πολλά προβλήματα τη νύχτα, στον νομό Κορινθίας.

Ισχυρή καταιγίδα στην Κόρινθο.Πηγή: ΙDAFK

Gepostet von Forecast Weather Greece am Dienstag, 16. Juli 2019

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έχουν ήδη γίνει 46 κλήσεις για άντληση υδάτων από κατοικίες, καθώς η βροχόπτωση είναι πολύ έντονη. Μέχρι και λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είχε καταφέρει να διασώσει 9 άτομα, ενώ αντεπεξήλθε σε 20 από τις 46 κλήσεις που δέχτηκε. Να τονίσουμε ότι πολλά προβλήματα προκάλεσε ο «Αντίνοος» στην Φθιώτιδα, όπου έχουν πλημμυρίσει δρόμοι και υπάρχουν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές.

Το δελτίο ενημέρωσης της Πυροσβεστικής
«Λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας μας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν:

12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ
1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και
12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί
Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές. Τις ενέργειες συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος».

Εγκλωβίστηκε ΙΧ, πλημμύρισαν δρόμοι
Να σημειωθεί ότι πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι, ενώ ένας οδηγός αυτοκινήτου πρόλαβε και βγήκε από το αυτοκίνητό του, που εγκλωβίστηκε εξαιτίας χειμάρρου, στην Ποσειδωνία Κορίνθου. Η Λεωφόρος Αθηνών πλημμύρισε από την νεροποντή, ενώ φούσκωσε επικίνδυνα το ποτάμι στο Σολωμό, κάτι που έθεσε τις Αρχές σε συναγερμό. Μετά τη 1 το βράδυ πάντως, οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν αισθητά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.