«Ήρωας» καθαριστής του Τσέρνομπιλ αυτοκτόνησε όταν είδε την σειρά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η σειρά του HBO έχει μόλις λίγο καιρό που έχει κυκλοφορήσει και ήδη έχει προκαλέσει πεδίο συζητήσεων και διαφωνιών σχετικά με το τι ακριβώς έγινε εκείνη την μοιραία νύχτα.

Τα πραγματικά θύματα, όμως, είναι εκείνοι οι ήρωες που, αφήνοντας στην άκρη τους κινδύνους αλλά και το ένστικτο της επιβίωσης, προσφέρθηκαν στον καθαρισμό του ραδιενεργού πυρήνα.

’Ενα από αυτά τα πρόσωπα, ήταν και ο 61χρονος, Ναγκασίμπει Ζουσούποφ, ο οποίος βοήθησε στον καθαρισμό του Τσέρνομπιλ και αυτοκτόνησε λίγο μετά την προβολή της σειράς, καθώς επανήλθαν στο μυαλό του όλες οι επώδυνες μνήμες.

Ο Ζουσούποφ, πήδηξε από τον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας στην οποία κατοικούσε στην πόλη Ακτομπέ του Καζακστάν. Εκεί ζούσε με την γυναίκα και τα 5 παιδιά του, σε ένα στενό και βρώμικο δωμάτιο, αφού η κυβέρνηση είχε αρνηθεί να του παραχωρήσει ένα διαμέρισμα όπως είχε συμβεί με άλλους βετεράνους.

Σύμφωνα με την κόρη του θύματος, η σειρά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του καθώς έκλαιγε συνεχώς κατά την προβολή της και θυμήθηκε όλη την θυσία του και το γεγονός πως οι αρχές τον είχαν εγκαταλείψει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.