Γιατί η Νέα Ζηλανδία χαρίστηκε σε ηλικιωμένο Κινέζο που χάιδεψε γεννητικά όργανα αγοριού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενας79χρονος Κινέζος οδηγήθηκε σε δικαστήριο στη Νέα Ζηλανδία την περασμένη εβδομάδα, αφού χάιδεψε τα γεννητικά όργανα ενός μικρού αγοριού σε αποδυτήρια πισίνας.

Παρόλο που παραδέχθηκε την πράξη του, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες καθώς ο δικαστής αποδέχθηκε το επιχείρημά του ότι η συμπεριφορά ήταν ένα κινεζικό πατροπαράδοτο έθιμο με το οποίο ήθελε να δείξει την αγάπη του στο παιδί, αναφέρει το BBC.

Πόσο ισχύει, όμως, αυτό και πώς αντέδρασε η Κίνα;

Το περιστατικό σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο, σε ένα κέντρο αναψυχής στο Κράιστσερτς. Ο Ρεν Τσανγκφου βρισκόταν στο δωμάτιο όπου οι θαμώνες αλλάζουν ρούχα όταν είδε το αγόρι με τον πατέρα του. Αμέσως κατευθύνθηκε προς το μέρος τους για να τους μιλήσει και τότε άγγιξε το πέος του παιδιού, χαμογέλασε και ξαναέβαλε το χέρι του στο απόκρυφο σημείο του ανήλικου.

Εξαλλος ο πατέρας είπε στον Ρεν να σταματήσει και να καλέσει την αστυνομία.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε μετακομίσει στη Νέα Ζηλανδία το 2009, δήλωσε στην αστυνομία ότι δεν γνώριζε ότι μια τέτοια ενέργεια ήταν προσβλητική στη χώρα και ότι το νεαρό θύμα του θύμιζε τον εγγονό του στην Κίνα, που του έλειπε πάρα πολύ.

Ποια ήταν η υπεράσπισή του;

Η κόρη του Ρεν ετοίμασε μια αναφορά, υποστηρίζοντας ότι στην Κίνα, το άγγιγμα του πέους του παιδιού ήταν ένας τρόπος έκφρασης αγάπης.

Ο δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου του Κράιστσερτς δέχθηκε τις αιτιάσεις της υπεράσπισης και αποφάσισε ότι δεν υπήρξε σεξουαλικό κίνητρο πίσω από τη συμπεριφορά του Ρεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ρεν ένιωθε συντετριμμένος για την αναστάτωση που προκάλεσε στην οικογένεια και δήλωσε «πρόθυμος να κάνει ό, τι μπορούσε να το αλλάξει αυτό».

Οι γονείς του παιδιού δέχτηκαν τη συγγνώμη και την αποζημίωσή τους ύψους περίπου 600 ευρώ που τους καταβλήθηκε.

Ποια είναι η αντίδραση στην Κίνα;

Η είδηση έγινε θέμα συζήτησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Κίνας την περασμένη εβδομάδα, με τους περισσότερους να λένε ότι είναι μια παρερμηνεία των κοινωνικών κανόνων.

Από περισσότερα από 1.200 σχόλια που έγιναν, περίπου 300 ανέφεραν πως ποτέ δεν σκέφτηκαν μια τέτοια δράση ως μέρος του πολιτισμού τους. Περίπου 200 δήλωσαν ότι είχαν δει ή ακούσει πριν από μερικές δεκαετίες σε ορισμένες αγροτικές περιοχές για τη συγκεκριμένη συνήθεια στην οποία προέβαιναν κυρίως ηλικιωμένοι.

Τα υπόλοιπα σχόλια είτε άφησαν ένα ερωτηματικό, είτε ένα emoji που εξέφραζε θυμό ή αμφιβολία.

Πολλές κινεζικές οικογένειες προτιμούν από καιρό τους γιους από τις κόρες. Το να αγγίζεις τα γεννητικά όργανα ενός παιδιού – όχι των κοριτσιών – ήταν ένας τρόπος να ενισχύσεις την υπερηφάνεια της οικογένειας. Και πριν χρησιμοποιηθούν ευρέως οι πάνες, τα παιδιά φορούσαν παντελόνια με το τμήμα του καβάλου ανοιχτό, αφήνοντάς εκτεθειμένα τα γεννητικά όργανα.

Εχουν υπάρξει παρόμοιες περιπτώσεις και στην Κίνα

Τον Μάρτιο, ένας άνδρας κατηγορήθηκε επειδή άγγιξε το πέος αγνώστου αγοριού σε ένα δημόσιο λουτρό – ως ένα αστείο, όπως είπε. Κατέληξε να πληρώνει αποζημίωση 150.000 γιουάν (περίπου 18.500 ευρώ).

Το 2015 ένας συνταξιούχος και ο 3χρονος εγγονός του ενώ βγήκαν για μια βόλτα, συνάντησαν για πρώτη φορά έναν ηλικιωμένο, ο οποίος είπε ότι το αγόρι ήταν χαριτωμένο και άγγιξε τα γεννητικά του όργανα. Η γιαγιά του παιδιού αμέσως τον σταμάτησε.

Οι δικηγόροι στην Κίνα συμβουλεύουν τους γονείς να καλέσουν την αστυνομία αν τους συμβεί κάτι τέτοιο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.