Κωνσταντοπούλου: Προκλητική απόφαση που «οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Έσπασαν» τα ισόβια για τον Κορκονέα για τη δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 13 ετών από το Μικτό Ορκωτό Εφετειο Λαμίας. Κατά συνέπεια ο πρώην αστυνομικός μπορεί πλέον να αιτηθεί να βγει εκτός φυλακής.

Το δικαστήριο χορήγησε ομόφωνα στον Επαμεινώνδα Κορκονέα το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν τα ισόβια». Ο κατηγορούμενος έχει ήδη εκτίσει πραγματικά τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ έχει εργαστεί στη φυλακή γεγονός που προσμετράται ευεργετικά και κατά συνέπεια μπορεί να ζητήσει την αποφυλάκισή του, καθώς θα έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

«Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» είπε προς το δικαστήριο η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Ζωή Kωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι θα ασκηθεί αναίρεση.

«Είναι μια απόφαση προκλητική που οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα. Δυστυχώς μετά από σχεδόν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το δικαστήριο απάλλαξε λόγω αμφιβολιών τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων και έδωσε μια ποινή χάδι στον Κορκονέα, στον άνθρωπο που καταδικάστηκε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο για εν ψυχρώ δολοφονία», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Λέγοντας ότι πρόκειται για μεθοδευμένη απόφαση, επισημαίνει ότι ήδη από τις 19 Ιουνίου η πολιτική αγωγή είχε καταγγείλει την αναβολή της έκδοσης απόφασης με το πρόσχημα ότι αρρώστησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα.

«Η άποψη της πολιτικής αγωγής είναι ότι πρόκειται για μια μεθοδευμένη απόφαση. Δεν το λέμε σήμερα, το καταγγείλαμε ήδη στις 19 Ιουνίου του 2019, όταν με τρόπο προκλητικό αναβλήθηκε η έκδοση αποφάσεως με το πρόσχημα ότι αρρώστησε ο συνήγορος υπεράσπισης του Κορκονέα», τονίζει και εξηγεί:

«Παρακολουθήσαμε τότε ένα δικαστήριο που επί δυόμισι χρόνια ουσιαστικά πίεζε για διεκπεραίωση της υπόθεσης να μην ενδιαφέρεται ξαφνικά να εκδοθεί η απόφαση, αλλά αντίθετα να μετατοπίζει την έκδοσή της στα τέλη του Ιουλίου, σήμερα, δηλαδή, σε ημέρα κατά την οποία θα ίσχυε ήδη ο νέος ποινικός κώδικας, ήδη το νέο ευεργετικό πλαίσιο για τον Κορκονέα. Εμείς το καταγγείλαμε από τότε. Είναι πρωτοφανές ότι με διακοπή που δόθηκε την ημέρα εκφώνησης της απόφασης, άλλαξε και η σύνθεση του δικαστηρίου και αντικαταστάθηκε ο αρχαιότερος εφέτης λόγω συνταξιοδότησής του. Είναι δηλαδή πρωτοφανές ότι το δικαστήριο αποδέχτηκε να συνεδριάσει πέραν και του χρόνου κατά τον οποίο θα μπορούσε να εκδώσει απόφαση σε πλήρη σύνθεση. Για εμάς αυτό είναι μία από τις πολλές ενδείξεις μεθόδευσης, για τις οποίες και μιλήσαμε και μιλάμε και θα μιλήσουμε».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.