Έρχεται τον Νοέμβριο το «Βιβλίο ζωγραφικής Φρανκ Ζάπα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με το άλμπουμ «Freak Out!» ο Φρανκ Ζάπα  τράβηξε την προσοχή όλων, το 1966. Σήμερα μετά θάνατον έρχεται το «The Frank Zappa Coloring Book», ένα βιβλίο ζωγραφικής με εικόνες βασισμένες στη ζωή και τη μουσική διαδρομή ενός από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της Αμερικής.

Με εξουσιοδότηση -και τις ευλογίες- των κληρονόμων του Ζάπα, το βιβλίο ζωγραφικής που ετοίμασαν οι Ντέιβιντ Καλκάνο και Λίντσεϊ Λι περιέχει 72 καινούργιες εικόνες που περιμένουν να τις χρωματίσει κάποιος. Επίσης, περιέχει αναφορές, αστεία που γνωρίζουν μόνο οι μυημένοι, ζωγραφιές για πασχαλινά αβγά, που ικανοποιούν όλη την γκάμα των θαυμαστών του ιδιοφυούς μουσικού (αυτούς που λατρεύουν το «Valley Girl» μέχρι αυτούς που εκτοξεύονται με το «G-Spot Tornado»).

«Κανείς δεν είναι σαν τον Φρανκ Ζάπα, και κανείς δεν θα υπάρξει ποτέ σαν τον Φρανκ Ζάπα» δήλωσε, σύμφωνα με τον The Hollywood Reporter, ο Καλκάνο. «Λάξευσε το δικό του (μουσικό) είδος με υψηλή ευφυΐα. Κάθε δίσκος που έκανε μας έδινε μια διαφορετική εμπειρία, και αυτό ήταν η βασική πηγή έμπνευσης γι’ αυτό το βιβλίο, αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας και χρωματίστε ακούγοντας μουσική του Ζάπα… Υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο;».

«Έχω μείνει άφωνος» αναφώνησε ο Άχμετ Ζάπα, ένας από τους γιους του Φρανκ. «Το όλο πρότζεκτ κάνει να σχηματίζεται στο πρόσωπό μου το πιο μεγάλο χαμόγελο. Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι που δεν τους αρέσουν τα βιβλία ζωγραφικής είναι νεκροί μέσα τους. Είμαι τόσο ευτυχής που υπάρχει το “Zappa Coloring Book” και λατρεύω τον Καλκάνο και την ομάδα του στον εκδοτικό οίκο Fantoons. Τα πάντα τα κάνουν καλύτερα».

Το «Βιβλίο Ζωγραφικής Φρανκ Ζάπα» κυκλοφορεί στις 5 Νοεμβρίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.