Σε εμπρησμό αποδίδει την πυρκαγιά ο Δήμαρχος Μαρκόπουλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής πίσω από το δημοτικό στάδιο Μαρκόπουλου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 σε χαμηλή βλάστηση σε έκταση πίσω από το δημοτικό στάδιο Μαρκόπουλου, κοντά στη διασταύρωση που οδηγεί στον Ιππόδρομο.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη της πυρκαγιάς, ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, υποστήριξε, μιλώντας στον Ρ/Σ «Θέμα 104,6» ότι «ύστερα από σχεδόν 3,5 ώρες προσπαθειών των πυροσβεστών, αυτή τη στιγμή η φωτιά κοντεύει να σβήσει.

Ο κ. Μεθενίτης στη συνέχεια τόνισε ότι η πυρκαγιά οφείλετε σε εμπρησμό, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν ευρήματα τα οποία είναι τραγικά».Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου εξήγησε ότι όλοι οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής συνηγορούν στο «ότι πρόκειται για εμπρησμό». Επιπλέον, είπε, ότι «η φωτιά εκδηλώθηκε στις δυο το μεσημέρι, σε έναν ανοιχτό χώρο και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι. Είναι αδύνατο σε εκείνο το σημείο να έχει δημιουργηθεί φωτιά από οποιονδήποτε άλλον λόγο».

Στη συνέχεια ο κ. Μεθενίτης τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που μισεί την περιοχή και τους ανθρώπους της και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των άλλων ανθρώπων».

Να σημειωθεί ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μηχανικίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ), μια ομάδα πεζοπόρο, τρία ελικόπτερα (δυο πυρόσβεσης και ένα συντονιστικό), καθώς και 10 εθελοντές με 4 οχήματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.