Έχει δίκιο η Εύα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η γνωστή Πατρινή πολιτικός μηχανικός, Εύα Αθανασοπούλου, μας εξηγεί, μέσω fb, δυο άκρως χρήσιμα πραγματάκια περί εξορύξεων υδρογονανθράκων, έτσι, για να μην κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου:
«Τέσσερα στοιχεία περί Εξορύξεων ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας συζητώντας το θέμα:
1. Εγγύτητα με κατοικημένες περιοχές που έχουν ήδη άλλες χρήσεις π.χ. σχετικά εντατικές ή ήπιες τουριστικές ή προστατευόμενες π.χ φυσικού κάλους κλπ, και έχουν δώσει αναπτυξιακό στίγμα στους εκάστοτε τόπους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο ισχύει για αυτές τις περιοχές που σχεδιάζονται οι εξορύξεις ανά την ΕΛΛΑΔΑ.
2. Δονήσεις/Σεισμοί που προκαλούνται από τις δοκιμές και τα γεωτρύπανα και θα “κρούουν συναγερμό” για τον άνθρωπο ή σημαντικά είδη της πανίδας
3. Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα είναι ανεπαίσθητη σχετικά με αυτές που θα χαθούν και τις επενδύσεις που δεν θα γίνουν στον τουρισμό. Ποιος κολυμπά με θέα μιαν αποβάθρα εξόρυξης;
4. Για το θέμα των διαρροών πετρελαίου ή τον κίνδυνο ατυχήματος σε κλειστές θάλασσες δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Ο βιολογικός καθαρισμός της Ζακύνθου έπαθε βλάβη για κάποιες ώρες και η παραλία της Κουρούτας απέναντι στην Πελοπόννησο ερήμωσε για έναν μήνα!!!«Τρομάξατε με τον πρόσφατο σεισμό; Εγώ, ναι. Όμως ήταν μια στιγμή. Για τις 3.000 φάλαινες και τα δελφίνια της Νότιας Κρήτης και του Ιονίου θα είναι η καθημερινότητα για τα επόμενα χρόνια. Από άκρη σε άκρη του τόπου τους, θα γίνονται τεχνητοί σεισμοί για τις έρευνες υδρογονανθράκων. Εσείς θα μένατε ή θα φεύγατε από το σπίτι σας αν είχαμε κάθε μέρα τέτοιους σεισμούς;»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.