Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Ο Χρήστος Θηβαίος στις 17 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας καλλιτέχνης με διαχρονικής αξίας,για  την ελληνική μουσική, έργο με φωνή ξεχωριστή που χαρακτηρίζεται από σπάνια ευαισθησία, ο Χρήστος Θηβαίος, συμπράττει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, υπό τη διεύθυνση του Πελοπίδα Μαυρόπουλου και παρουσιάζει, για το Διεθνές Φεστιβάλ της Πάτρας, την Τετάρτη 17 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου,μια μοναδική παράσταση, με τίτλο «Των ονείρων μας οι μουσικές».

Μαζί τους στη σκηνή,όπου θα παρουσιαστούν  σε φρέσκες ενορχηστρώσεις για φιλαρμονική ορχήστρα, κομμάτια από την προσωπική δισκογραφία του χαρισματικού τραγουδοποιού και ερμηνευτή, αλλά και αγαπημένα έργα και συνθέσειςάλλων δημιουργών,ο Χρήστος Νινιός, που διαγράφει τη δική του αξιόλογη πορεία στο χώρου του Ελληνικού τραγουδιού και ο Μάξιμος Δράκος, στο πιάνο.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, με μισό αιώνα και πλέον συνεχή παρουσία και μουσική δράση, αποτελεί ένα πολιτιστικό θερμοκήπιο, με διακρινόμενη πολυσήμαντη καλλιτεχνική παρουσία εκτός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου.

Από το 1961, έτος ιδρύσεως της, με διακεκριμένους καθηγητές (μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας) οι οποίοι διδάσκουν όλες τις ειδικότητες των πνευστών και κρουστών μουσικών οργάνων παράλληλα με τη διδασκαλία θεωρίας και σολφέζ, λειτουργεί ως μουσική σχολή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη κατά τις απαιτήσεις υψηλών προτύπων μουσική παιδεία σε ένα δυναμικό άνω των 200 μελών.

Η Φιλαρμονική με το πλούσιο ρεπερτόριο της που προέρχεται από όλα τα είδη μουσικής, καλύπτει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου και λαμβάνει μέρος σε αντίστοιχες άλλων πόλεων της Ελλάδας, σε γνωστά φεστιβάλ (Αθηνών, Κερκύρας, Καλαμάτας, Λευκάδας ) αλλά και στο εξωτερικό (CultureCenter και PickwickTheater, Σικάγο).

Συμπράτετι συχνά με σπουδαίους σολίστ της κλασικής μουσικής (Σπύρος Μουρίκης, Χρήστος Καλούδης, Ανίλντα Λιάκου, Ελπινίκη Ζερβού, Νίκος Στεφάνου, Κική Τροχάνη, Λουκία Σπανάκη), ενώ στην καθιερωμένη «Βραδιά Πανσελήνου» του Αυγούστου στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ηραίου Βουλιαγμένης και όχι μόνο, έχουν συνεργαστεί μαζί της σημαντικά ονόματα της ελληνικής μουσικής. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Μελίνα Ασλανίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Θηβαίος κ.α.

Το 2013 σε συνεργασία με την χορευτική ομάδα DanzaFlamencaGrupo η Φιλαρμονική παρουσίασε σε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα την όπερα Carmen του GeorgesBizet στο θέατρο Badminton, παραγωγή που επαναλήφθηκε το 2018, με μεγάλη επιτυχία στο Αλεξάνδρειο Μέγαρο Λουτρακίου.

Από τους πλέον στενούς συνεργάτες της Φιλαρμονικής είναι ο Αλέξης Κωστάλας, που παρουσιάζει πάντα τις παραστάσεις της.

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου από το 2010 διευθύνει ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ : ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ 12€ – ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ 15 €

 

Σημεία Προπώλησης (ώρες καταστημάτων)      

MusicStation| Ρήγα Φεραίου 34 | Τηλ. 2610 222.411

Οπτικά Καραμούζης| Μαιζώνος 92 | Τηλ. 2610 221.989

Βιβλιοπωλείο Discover| Πατρέως 30 | Τηλ. 2610 624.916

Βιβλιοπωλείο «Ροδόπουλος» | Κορίνθου &Φιλοποίμενος | Τηλ. 2610 624.916

και & ηλεκτρονικά στην ticketservices.gr – τηλ. 210 7234567

Ticket Services: https://www.ticketservices.gr/event/xristos-thivaios-filarmoniki-loutrak…
Public Πάτρας: https://tickets.public.gr/event/xristos-thivaios-filarmoniki-loutrakiou-…

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.