«Διεστραμμένοι στους θάμνους» καταστρέφουν την ζώνη γυμνισμού στο Παρίσι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Γυμνιστές σε πάρκο του Παρισιού διαμαρτύρονται πως ηδονοβλεψίες και επιδειξιομανείς τούς καταστρέφουν την χαρά του γυμνισμού.

Οι γυμνιστές υποστηρίζουν πως δέχονται έντονη παρενόχληση όταν βρίσκονται στο Bois de Vincennes, χώρος όπου τα τελευταία δυο χρόνια τους έχει επιτραπεί να κυκλοφορούν χωρίς ρούχα. Η συγκεκριμένη περιοχή του πάρκου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων, προορίζεται αποκλειστικά για γυμνιστές την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Όταν άνοιξε το 2017, οι τοπικές αρχές είχαν τονίσει πως δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά, μήνυμα που είναι επίσης τοιχοκολλημένο στην είσοδο. Πηγή: www.lifo.gr

Ωστόσο πολλοί γυμνιστές διαμαρτύρονται πως την ηρεμία τους χαλάνε οι «απαράδεκτες κινήσεις» μερικών μη γυμνιστών. «Ηδονοβλεψίες και επιδειξιομανείς έρχονται και ενοχλούν τις γυναίκες, που φυσικά φοβούνται. Μερικές φορές υπάρχει αστυνομική μονάδα που έρχεται, αλλά δεν πιάσουν κάποιον επ’ αυτοφώρω, δεν μπορούν να τιμωρήσουν κανέναν», δήλωσε ένας γυμνιστής στην Le Monde. Άλλοι γυμνιστές καταγγέλλουν «διεστραμμένους που κρύβονται στους θάμνους». Η δήμαρχος Catherine Baratti-Elbaz είπε πως ζητήθηκε στην αστυνομία να αυξήσει τις περιπολίες μετά τις καταγγελίες, κάτι που ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Hugo Arer, διέψευσε λέγοντας πως δεν έχει λάβει καμία επίσημη σχετική καταγγελία φέτος.

Από την πλευρά του ο Laurent Luft, πρόεδρος της Paris Naturists’ Association, που είχε εμπλακεί στην επιλογή του Bois de Vincennes ως ζώνη γυμνιστών, χαρακτήρισε υπερβολές τις καταγγελίες. «Όταν άκουσα τα παράπονα, μίλησα σε έναν φίλο μου που πηγαίνει καθημερινά στην περιοχή. Μου είπε πως ποτέ δεν έχει δει οποιαδήποτε πρόστυχη κίνηση ή δραστηριότητα, η οποία δεν συνάδει με το πνεύμα του γυμνισμού», ανέφερε ο ίδιος. Βέβαια παραδέχτηκε πως η εμπειρία ίσως είναι διαφορετική για τις γυναίκες. «Αν ήμουν γυναίκα, δεν είμαι σίγουρος πως θα πήγαινα εκεί, αλλά πολλές το κάνουν. Οποιαδήποτε περιοχή γυμνιστών όπως μια παραλία, ή ακόμη και μια συνηθισμένη παραλία με γυναίκες με μπικίνια, θα προσελκύσει έναν αριθμό από αναστατωμένους άντρες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την French Federation of Naturism, η Γαλλία είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για γυμνισμό παγκοσμίως με 4.7 εκατομμύρια γυμνιστές, εκ των οποίων τα 2.1 εκατομμύρια είναι Γάλλοι. «Κανείς δεν έχει συλληφθεί στην ζώνη γυμνιστών του Bois de Vincennes. Είναι ένα πανέμορφο μέρος και αν το εγκαταλείψουμε τότε οι ηδονοβλεψίες θα έχουν κερδίσει, μόνο που αυτό δεν ισχύει επειδή μετά δεν θα έχουν κανέναν να κοιτάζουν», κατέληξε ο Laurent Luft.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.