Αύριο τελικά στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Πέμπτη θα πάει τελικά στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης, η κατάθεση του οποίου μετατέθηκε για μία ακόμη ημέρα.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο αρχικά αναμενόταν να κατατεθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια η κατάθεσή του μετατέθηκε για την Τρίτη, αυτό αναβλήθηκε για το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά τελικά το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες. Το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού και την αποκομματικοποίησή του.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την Παρασκευή κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το οποίο θα εισαχθεί τη Δευτέρα στην αρμόδιο επιτροπή και την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση. Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει τη διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.