Αθήνα: Καθησυχαστικός ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για τον σεισμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά το μεγάλο σεισμό της Αθήνας.

«Ο ΟΑΣΠ θα συνεδριάσει στις 10 με τον κύριο Λέκκα για να έχουμε πλήρη εικόνα της εξέλιξης» του σεισμού εντάσεως 5,1 Ρίχτερ που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

«Υπήρξαν ζητήματα που αφορούσαν ρωγμώσεις, και φερτά υλικά» σημείωσε ο γγ Πολιτικής προστασίας και αναφέρθηκε σε φθορές που παρατηρήθηκαν σε παλαιά κτίρια και σε σοβάδες από τις καταρρεύσεις προσόψεων. «Σιγά, σιγά υπάρχει ύφεση και όλοι όσοι εμπλέκονται παραμένουν σε επιφυλακή» εξήγησε.

Συνεχής παρακολούθηση στην Αθήνα μετά το σεισμό
Ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς επιβεβαίωσε τον τραυματισμό μιας τουρίστριας, που διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Οπως είπε «είχαμε κάποια ανησυχία στον Ε1 με κάποια κατάρρευση» για τον ταινιοδρόμο στο λιμάνι του Πειραιά. «Το παρακολουθούμε και μέσα στην πόλη και από αέρος» σχολίασε επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς.

Το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι προκειμένου να γίνει αποτίμηση μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική και ο σχεδιασμός δράσης των συναρμόδιων φορέων.

31 κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική για εγκλωβισμό ατόμων σε ανελκυστήρες κυρίως στο κέντρο της Αθήνας την ώρα του σεισμού, λόγω διακοπής ρεύματος. Τριάντα κλήσεις έχουν γίνει στην Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας για μάρμαρα που είχαν ξεκολλήσει σε σπίτια ή για σοβάδες, σε όλο το λεκανοπέδιο χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί.

Έχουν καταρρεύσει τέσσερα ή πέντε ακατοίκητα σπίτια σε Πειραιά, Αιγάλεω και Μοναστηράκι.

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία μετά από τον σεισμό με απόφαση Κικίλια
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Μονάδες Υγείας της Α’ Υγειονομικής περιφέρειας, μετά τον ισχυρό σεισμό στην Αθήνα, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ, μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ο ισχυρός σεισμός που έχει προκαλέσει μικροζημιές σε κατοικίες και δημόσια κτίρια, σημειώθηκε το μεσημέρι με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Μαγούλας.

Σύμφωνα με την εντολή που έχει δοθεί, το «Θριάσειο» νοσοκομείο εφημερεύει και έχει τεθεί σε επιφυλακή το «Αττικόν». Παράλληλα, οι νοσηλευόμενοι στο Δαφνί έχουν μεταφερθεί προληπτικά στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.