Απόστολος Βεζυρόπουλος: “Δεν θα καταργήσουμε κανένα επίδομα – Είναι ξεκάθαρη θέση του πρωθυπουργού”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκάθαρος ότι «δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα» για τις πηγές από τις οποίες θα βρεθούν τα χρήματα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεζυρόπουλος.

«Το κόστος για τη μείωση του φόρου είναι 465 εκατ. ευρώ. Τα 260 εκατ. ευρώ ήταν από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιπλέον 200 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών των υπουργείων και των φορέων της κυβέρνησης» εξήγησε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «για όλες αυτές τις μειώσεις φόρων που έχουν εξαγγελθεί από τον Σεπτέμβριο του 2017 στη ΔΕΘ είχαμε βρει από τότε τα χρήματα».

Όσον αφορά τις επόμενες φοροελαφρύνσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση ο κ. Βεσυρόπουλος είπε ότι στο μεγάλο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται:

– θα υπάρξει από φέτος μείωση στη φορολογία των νομικών προσώπων στο 24% από το 28% με στόχο σε δεύτερη φάση να πάει στο 20%
– για τα φυσικά πρόσωπα είπαμε ότι θα μειώσουμε τον αρχικό φορολογικό συντελστή στο 9% μέχρι 10.000 ευρώ
– καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης που ήταν ένα έκτακτο μέτρο που θα είχε καταργηθεί το 2016, Ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον μονιμοποίησε και τον διπλασίασε

«Τα μέτρα αυτά θα βοηθήσουν τον επιχειρηματία να πάρει οξυγόνο και να πάρει πλούτο γιατί μέσα από εκεί θα έρθει πλούτος και καλύτερες δουλειές» τόνισε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Σε δεύτερη ερώτηση, μάλιστα, για το αν υπάρχει κίνδυνος κατάργησης επιδομάτων ο κ. Βεσυρόπουλος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν θα καταργήσουμε κανένα επίδομα. Είναι ξεκάθαρη θέση του πρωθυπουργού. Μην ξεχνάτε ότι το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης το θεσμοθέτησε πιλοτικά το 2014 η κυβέρνηση ΝΔ».

Για τις 120 δόσεις, τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι«άμεσα θα ισχύσουν οι αλλαγές στο νομοσχέδιο που θα έρθει με τη μοφή του κατεπείγοντος και θα περιλαμβάνει τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ο προηγούμενος νόμος είχε 4 στρεβλώσεις και τις αλλάζουμε».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.