Αλέξης Κούγιας: Γιατί αποφυλακίζεται ο Κορκονέας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα μίλησε για την απόφαση του δικαστηρίου που ουσιαστικά θέτει εκτός φυλακής τον πελάτη του, αλλά και για τις τοποθετήσεις του δικηγόρου της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Κορκονέα θίγει το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ο κ. Κούγιας, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR, χαρακτήρισε υπερβολική την τοποθέτηση του κ. Κωνσταντόπουλου, ενώ υπενθύμισε ότι και σε πρώτο βαθμό «οι τακτικοί δικαστές μειοψήφησαν στα ισόβια Κορκονέα και μάλιστα είχαν χαρακτηρίσει την ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και όχι με άμεσο δόλο».

«Άκουσα να λέγεται ότι η εφαρμογή του νέου Ποινικού Κώδικα είναι αυτή που ευεργέτησε τον Κορκονέα. Είμαι κατηγορηματικός ότι εκείνο που αποφυλακίζει τον Κορκονέα είναι αφενός η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου και αφετέρου το γεγονός ότι έχει εκτίσει ποινή 10 χρόνια και 8 μήνες, εκ των οποίων έχει εργαστεί περισσότερο από 5 χρόνια. Και με τον παλιό Ποινικό Κώδικα, όταν σου αναγνωρίζεται το ελαφρυντικό, η ποινή θα ήταν από 10 έως 20 χρόνια και θα είχε δικαίωμα να αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Συνεπώς, ο Κορκονέας θα ήταν από σήμερα εκτός φυλακών και με τον παλιό και με τον νέο Ποινικό Κώδικα» ξεκαθάρισε ο ποινικολόγος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.