Αυστραλία: Η Samsung στο «στόχαστρο» για «παραπλανητική» διαφήμιση περί αδιάβροχων κινητών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η υπηρεσία προστασίας καταναλωτών στην Αυστραλία μήνυσε τη Samsung Electronics για φερόμενη παραπλάνηση καταναλωτών μέσω της διαφήμισης αδιάβροχων κινητών Galaxy ως κατάλληλων για χρήση σε πισίνες και σέρφινγκ.

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο δεν γνώριζε, ή είχε κάνει επαρκείς δοκιμές για τις επιπτώσεις της έκθεσης των τηλεφώνων του σε θαλασσινό νερό όταν οι διαφημίσεις τα απεικόνιζαν πλήρως βυθισμένα, σύμφωνα με την αγωγή της Australian Competition and Consumer Commission (ACCC).

Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση τέτοιου τύπου από «μεγάλη» αρμόδια αρχή και θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων. Επικεντρώνεται σε πάνω από 300 διαφημίσεις όπου η Samsung δείχνει τα τηλέφωνά της σε χρήση σε πισίνες και στον ωκεανό.

«Η ACCC υποστηρίζει πως οι διαφημίσεις της Samsung εσφαλμένα και παραπλανητικά έδειξαν τα κινητά Galaxy ως κατάλληλα για χρήση σε, ή έκθεση σε όλα τα είδη νερού…τη στιγμή που δεν ίσχυε αυτό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ροντ Σιμς, πρόεδρος της ACCC, την Πέμπτη.

Η Samsung ανέφερε πως επιμένει στη διαφήμισή της, σε συμμόρφωση στον αυστραλιανό νόμο, και υπεραμυνθεί της θέσης της.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.