Αφγανιστάν: Επίθεση με παιδί-βομβιστή αυτοκτονίας σε γάμο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν όταν ισλαμιστές εξτρεμιστές χρησιμοποίησαν ένα παιδί για να δολοφονήσουν αξιωματικό φιλοκυβερνητικής στρατιωτικής ομάδας στο Αφγανιστάν, τη στιγμή που παντρευόταν.

Οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι βρίσκονταν πίσω από το βομβαρδισμό στην περιοχή Pachiragam, κοντά στο Πακιστάν. Ωστόσο, η ομάδα του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, γνωστή με την ονομασία IS Khorasan, είναι γνωστό ότι δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κατηγορηθεί και για μια σειρά θανατηφόρων επιθέσεων στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένου ενός ακόμη βομβιστικού επεισοδίου αυτοκτονίας σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ πέρυσι που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust της Ινδίας ανέφερε ότι το παιδί που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση αυτοκτονίας ήταν στην εφηβεία

Η επίθεση έρχεται μερικές ημέρες μετά από μια ιστορική ειρηνική διάσκεψη μεταξύ των ανταρτών Ταλιμπάν και εκπροσώπων του Αφγανιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα τη συμφωνία για έναν «χάρτη πορείας προς την ειρήνη» που θεωρείται ότι άνοιξε τους δρόμους για επίσημες συνομιλίες στο μέλλον.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.