Αχαϊα: Συνεχίζουν τις δράσεις για να πληρωθούν οι Εκπαιδευτές ΔΙΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Την Δευτέρα 29 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ανοικτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαϊας (ΣΙΕΛ Αχαϊας), με ευρεία συμμετοχή μελών του συλλόγου που είναι εκπαιδευτές ΔΙΕΚ (από ΔΙΕΚ Πάτρας, Δ. Αχαΐας, Ναυπάκτου, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αιγίου) και άλλων συναδέλφων από το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η μη καταβολή δεδουλευμένων των εκπαιδευτών ΔΙΕΚ για το εαρινό εξάμηνο (2019Α).

Συγκεκριμένα πάνω από τους μισούς εκπαιδευτές πανελλαδικά παραμένουν απλήρωτοι, ενώ και οι »μη πιστοποιημένοι» συνάδελφοί μας δεν έχουν πληρωθεί. Αποτέλεσμα της μη έγκαιρης αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών είναι ότι αρκετοί συνάδελφοι μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σχετικά με την ένταξη τους στην τακτική επιδότηση ανεργίας.

Στην συζήτηση που διεξήχθη, ενημερώθηκαν οι συναδέλφισσες/συνάδελφοι για την επιστολή που έχει ήδη αποστείλει ο Σύλλογός μας προς τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και στο  Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Κοινή πεποίθηση και απαίτηση όλων των συναδελφισσών/συναδέλφων και του Συλλόγου μας είναι:

  • Α) Η άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων στο σύνολο των συναδέλφων (χωρίς  διακρίσεις) στην επόμενη πληρωμή της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που είναι στις 13/08/2019
  • Β) Η άμεση καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών
  • Γ) Η κατάργηση του απαράδεκτου και αντεργατικού καθεστώτος των συμβάσεων έργου και η ανάγκη να συνάπτονται στο εξής συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου με μηνιαία καταβολή των αποδοχών

Στην συζήτηση αναφέρθηκε από όλους η ανάγκη για συντονισμό με εκπαιδευτές ΔΙΕΚ από όλη την Ελλάδα για να γίνει ο αγώνας μας πιο αποτελεσματικός.

Τονίστηκε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνεχίσουμε με δράσεις και πλήρη δημοσιοποίηση του ζητήματος για την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.