Βόλος: Η αστυνομικός μητέρα 4 παιδιών που εκτός υπηρεσίας συνέλαβε διαρρήκτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μητέρα τεσσάρων παιδιών, πρώην πρωταθλήτρια στην κωπηλασία είναι η Βολιώτισσα αστυνομικός του Τμήματος Βορείου Πηλίου, που εκτός υπηρεσίας συνέλαβε την περασμένη Παρασκευή τον 36χρονο διαρρήκτη, που κλείδωσε στην κουζίνα του σπιτιού της μία 90χρονη γυναίκα για να κλέψει αντικείμενα αξίας.

Η σύγχρονη ηρωίδα, που ενώ βρισκόταν εκτός καθήκοντος, ωστόσο μερίμνησε για την ασφάλεια των συμπολιτών της, είναι η Χρύσα Μπούγλα, την οποία η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας ευχαριστεί ευλαβικά. Συγκεκριμένα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας ενημερώνει ότι «στις 9 το βράδυ κατά τη διαφυγή του δράστη με ποδήλατο από το σπίτι – στόχο έγινε γνωστό στη γειτονιά από τις φωνές της κόρης της ηλικιωμένης ότι κάτι είχε συμβεί.

Εκείνη τη στιγμή ο δράστης έπεσε πρόσωπο με πρόσωπο με γυναίκα αστυνομικό που επέστρεφε στο σπίτι της από την παιδική χαρά με τα τέσσερα παιδιά της. Η κ. Μπούγλα χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε τα παιδιά της στη γειτόνισσα, που γνώριζε χρόνια και προσπάθησε να ακολουθήσει τον δράστη. Μην έχοντας οπτική επαφή με αυτόν, προσπάθησε, ρωτώντας περαστικούς στην περιοχή αν είδαν το παραμικρό σύμφωνα με την περιγραφή που τους έδινε. Αξιολογώντας τις πληροφορίες κατάφερε να αναγνωρίσει το ποδήλατο του δράστη έξω από την οικία του. Παράλληλα έδινε πληροφορίες στο κέντρο επιχειρήσεων για την κινητοποίηση της ΔΙΑΣ, η οποία κατέφθασε άμεσα και ενεργούσε αναζητήσεις του εν λόγω δράστη στην ευρύτερη περιοχή. Εν συνεχεία κατέφθασε όχημα της Ασφάλειας Βόλου για τα περαιτέρω και με συντονισμένες κινήσεις προέβησαν από κοινού στη σύλληψή του.

Όπως αργότερα διαπιστώθηκε είχε απασχολήσει και παλιότερα τις αρχές».

Συγχαίροντας την κ. Μπούγλα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας τονίζει:

«Είναι μια σύγχρονη ηρωίδα ,που μαζί με τον επίσης αστυνομικό σύζυγό της, δουλεύοντας αντίθετα ωράρια, προκειμένου να μεγαλώσουν τα τέσσερα παιδιά τους, αποτελούν κόσμημα και παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για εμάς τους αστυνομικούς, αλλά και για ολόκληρη την κοινωνία. Ας ελπίσουμε η Πολιτεία επιτέλους μια στιγμή να απονείμει στη συνάδελφο τις τιμές που αρμόζουν στην ηρωική της αυτή πράξη, στην οποία ελάχιστοι άνθρωποι θα προέβαιναν. Προς επίρρωση επικαλείται χαρακτηριστικά τα λόγια του διοικητή της στο Α.Τ. Βορείου Πηλίου. Κανένας δεν περίμενε την πράξη για να σου πει μπράβο. Αυτή απλά αποτελεί ένα επιπρόσθετο λιθαράκι ως επιβεβαίωση στο έργο που έως σήμερα επιτελείς.. Χρύσα μας συγχαρητήρια. Πρωταθλήτρια κάποτε στον αθλητισμό. Σήμερα πρωταθλήτρια στη ζωή και στη δουλειά σου. Σε ευχαριστούμε», καταλήγει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.