Τούρκος δημοσιογράφος ξυλοκοπήθηκε και φυλακίστηκε επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας Τούρκος αρθρογράφος εφημερίδας που άσκησε κριτική στο κυβερνών κόμμα και τους εθνικιστές συμμάχους του φυλακίζεται για ένα έτος, επειδή προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Καθώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές, εγώ θα παίρνω μια τσάντα που έχω έτοιμη πίσω από την πόρτα και θα πηγαίνω στη φυλακή» έγραψε ο Γιαβούζ Σελίμ Ντεμιράγ σε άρθρο του την Πέμπτη που δημοσίευσε η εφημερίδα Yenicag. «Υπάρχουν αμέτρητες άλλες κατηγορίες σε βάρος μου».

Ο Ντεμιράγ τιμωρείται για σχόλια που έκανε σε πάνελ πριν από τέσσερα χρόνια για την ασυλία των βουλευτών, είπε στο Bloomberg. «Ντρέπομαι για τη θέση της χώρας μου, που είναι πρώτη σε φυλακίσεις δημοσιογράφων στον κόσμο» είπε.

Τον προηγούμενο μήνα ο Ντεμιράγ ξυλοκοπήθηκε από οργισμένο πλήθος με ρόπαλα αφού εμφανίστηκε σε talk show. Τα τραύματά του ήταν αρκετά σοβαρά για να χρειαστεί να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, αλλά έξι ύποπτοι που τέθηκαν υπό κράτηση μετά το περιστατικό αφέθηκαν ελεύθεροι, σύμφωνα με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα.

Η Τουρκία είναι στην κορυφή της κατάταξης των χωρών που φυλακίζουν δημοσιογράφους τα πέντε από τα τελευταία επτά χρόνια, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων. Δεκάδες χιλιάδες διερευνώνται για προσβολές σε βάρος του προέδρου, και δεκάδες εκδότες και δημοσιογράφοι αντιπολιτευόμενων εφημερίδων έχουν φυλακιστεί, τεθεί υπό κράτηση ή δικαστεί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.