Υιοθέτησε τη γραμμή Παπαδημάτου, ο Γιώργος Ρώρος (Πώς αποκωδικοποιείται η στάση του ΣΥΡΙΖΑ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη γραμμή της… ψήφου κατά συνείδηση, επέλεξε η παράταξη Ώρα Πατρών, με επικεφαλής το Γιώργο Ρώρο (ΣΥΡΙΖΑ), ταυτιζόμενος ουσιαστικά με τη θέση της παράταξης του Νίκου Παπαδημάτου (ΝΔ). Σημειωτέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια στόματος Αλέξη Τσίπρα, στις εκλογές του 2014, είχε στηρίξει τον Κώστα Πελετίδη και τη Λαϊκή Συπείρωση, στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στην Πάτρα. Αυτή τη φορά, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβίστηκε στην περιοχή, με συνέπεια να… πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Συγκεκριμένα, δοθέντος ότι στην Περιφέρεια στηρίζει την υποψηφιότητα Κατσιφάρα, μαζί με το ΚΙ.ΝΑΛ., δεν θα μπορούσε στο Δήμο Πατρέων να πάει ενάντια στο Γρηγόρη Αλεξόπουλο (προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ), αλλά ούτε και κατά Πελετίδη, καθώς έτσι θα έχανε την αριστερή ταυτότητά του. Κι έτσι… κράτησε ουδέτερη στάση! Το κατά πόσο θα στοιχίσει στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ η εν λόγω στάση, θα καταδειχθεί αρχικά στις επικείμενες βουλευτικές, δηλαδή στα ποσοστά που θα λάβει το κυβερνών κόμμα στην περιοχή.
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της παράταξης Ώρα Πατρών:
«Η ΩΡΑ Πατρών κατέθεσε έγκαιρα ένα πλήρες και συνεκτικό πρόγραμμα με το οποίο η Πάτρα θα μπορέσει να ξεφύγει από τον κύκλο της εσωστρέφειας, της αδράνειας αλλά και της ανάπτυξης για λίγους κι εκλεκτούς. Είχαμε τονίσει προεκλογικά ότι η απλή αναλογική επιτάσσει τη συνεργασία, τη διαβούλευση, τη σύνθεση, απέναντι στα προβλήματα της Πάτρας. Οι απόλυτες και επίπλαστες πλειοψηφίες ανήκουν, πλέον, στο παρελθόν.
Με γνώμονα αυτές τις συνθήκες θα πορευτούμε ως δημοτική ομάδα στο νέο δημοτικό συμβούλιο αναζητώντας και διαμορφώνοντας κάθε φορά τους συσχετισμούς εκείνους που οδηγούν σε μια προοδευτική κατεύθυνση την πόλη μας.
Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων έχει ήδη καθοριστεί από την εκλογική διαδικασία. Ως εκ τούτου η εκλογή Δημάρχου έγκειται στην κρίση του καθε μέλους της παράταξης και εξαρτάται από την ιδεολογική του τοποθέτηση, τις εμπειρίες του, τις εκτιμήσεις του.
Ως παράταξη έχουμε τοποθετηθεί στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής αριστεράς και πρωταρχικός μας στόχος είναι η συμβολή στον ουσιαστικό διάλογο εντός κι εκτός του δημοτικού συμβουλίου με όσους ψήφισαν την παράταξή μας αλλά και με αυτούς που επέλεξαν κάποια άλλη για να εκφραστούν. Κυρίως, δε, με τους παραγωγικούς και συλλογικούς φορείς της πόλης μας ώστε οι αποφάσεις να μην αποτελούν ούτε αποτέλεσμα πολιτικής χειραγώγησης ούτε μορφή άσκησης μικροπολιτικής.
Τα μέλη της ΩΡΑ Πατρών έχουν επιδείξει υψηλό επίπεδο κατανόησης των συνθηκών αλλά και των προβλημάτων της Πάτρας και έχουν διατυπώσει μέσα από τις θεματικές ομάδες της παράταξης τις προτάσεις τους. Έχουν κρίση και συνείδηση. Θα φροντίσουμε να την κρατήσουν ανεπηρέαστη από κατευθυντήριες γραμμές και προειλημμένες αποφάσεις».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.