Βουλή: 153 «ναι» στην ψήφο εμπιστοσύνης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψήφο εμπιστοσύνης, με «ναι» από 153 βουλευτές έλαβε η κυβέρνηση το βράδυ της Παρασκευής.
«Όχι» ψήφισαν 136 βουλευτές. Αξίζει να σημειωθεί πως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης. Την κυβέρνηση υπερψήφισαν επίσης ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι δεν ανήκουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, της ΧΑ και του Ποταμιού. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και οι βουλευτές του κόμματος, Δ. Καβαδέλλας, Αν. Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.
Της ονομαστικής ψηφοφορίας είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή, με τους τόνους να παραμένουν υψηλοί, αν και όχι στα επίπεδα των τελευταίων ημερών.
Κατά την ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φωτοβολίδακαι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, πως «δεν θέλει να συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από την κρίση, για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και για οριστική επιστροφή στην κανονικότητα», μα «προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, δεν δίστασε να κυλιστεί στο βούρκο και τη λάσπη».
Mιλώντας για το έργο της κυβέρνησής του, είπε πως «από τον Αύγουστο του 2018, αυτή η Βουλή συνέρχεται για να ψηφίσει μέτρα σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών» , προσθέτοντας πως «υλοποιήσαμε ένα-προς-ένα όσα δεσμεύτηκα ότι θα κάνουμε στη ΔΕΘ».
Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξαγγελίες του, είπε πως «δεν κάνουμε παροχές»- και, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο κ. Τσίπρας είπε πως «μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα».
Από πλευράς του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πβς οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Αναγνώρισε πως η συζήτηση εκτραχύνθηκε κατά τις προηγούμενες ημέρες, ενώ, αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, σημείωσε πως «Τσίπρας ίσον Πολάκης και Πολάκης ίσον Τσίπρας. ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Τσίπρας, συνεπώς και ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει Πολάκης».
«Όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβο κότερο, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Ειδικά όταν υπάρχουν βάσιμες υπόνοιες συναλλαγής» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, συμπλήρωσε πως ο πρωθυπουργός «δεν έχει πει τίποτα για την Ευρώπη», ενώ, αναφερόμενος στο θέμα της ασφάλειας στη χώρα, είπε πως «δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ασφάλεια. Και το μπάχαλο που επικρατεί στη χώρα δεν έχει προηγούμενο».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.