Τσίπρας προς ΝΔ: Έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι των πολλών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα μέτρα ελάφρυνσης για τους πολλούς εξήγγειλε σήμερα από τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις και το πακέτο μέτρων του Ζαππείου ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι στο τέλος του έτους τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα θα έχουν δώσει νέα θετική προοπτική στην οικονομία δημιουργώντας περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για ακόμα περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης στο τέλος του χρόνου.

Ο κ. Τσίπρας προέβη σε απολογισμό των μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση παραδεχόμενος ότι στην αρχή αναγκάστηκε και αυτός να φέρει δύσκολα μέτρα.

“Είναι πολύ σημαντικό αυτό που συμβαίνει σήμερα. Μετά από οκτώ χρόνια θυσιών έχει ξημερώσει νέα εποχή που δίνει προοπτική δικαίωσης. Η κυβέρνησή μας εργάστηκε σκληρά.  Από τον περασμένο Αύγουστο έχει ξεκινήσει σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που σταδιακά αποκαθιστά τις αδικίες. Στόχος να φτάσουμε στο τέλος των μνημονίων με την κοινωνία όρθια” είπε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει το μέλλον χωρίς να έχει τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στους συνταξιούχους χαρακτηρίζοντάς τους ως τα πρώτα θύματα των περικοπών.  “Η απόδοση της 13ης σύνταξης με τις σημερινές δυνατότητες της οικονομίας μας είναι μέτρο στήριξης και ιδιαίτερου συμβολισμού. Όσο βελτιώνεται η οικονομία τόσο θα μας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουμε το ποσό. Είναι μέτρα μόνιμου χαρακτήρα. Το επαναλαμβάνω για όσους μιλούν για κόλπα και προεκλογικές παροχές. Η οικονομία, μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να τα θεσπίσουμε μόνιμα και όχι παροδικά” είπε ενώ αναφερόμενος στη μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα και ενέργεια είπε ότι από Δευτέρα το καλάθι των νοικοκυριών θα είναι ενισχυμένο.

Λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας όρισε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας εγκαλώντας ξανά την αξιωματική αντιπολίτευση για υποκρισία και όραμα μόνο για τους λίγους: “Έρχεστε να ψηφίσετε αυτά τα μέτρα στήριξης. Μου αρκεί ότι τα ψηφίζετε ένα προς ένα όπως κάνατε και με τα μέτρα της ΔΕΘ που τα ψηφίσατε ένα προς ένα αν και λέγατε ότι ήταν 4ο Μνημόνιο. Μου αρκεί διότι με τα όσα έχει αρχίσει να λέει ο αρχηγός σας τις τελευταίες ημέρες, για 7ήμερη εργασία, για ιδιωτικοποίηση υγείας, κατάργηση επιδομάτων έχει αρχίσει να σας φοβάται το μάτι των πολλών. Ξέρω ότι διαφωνείτε. Ότι θα θέλατε ο δημοσιονομικός χώρος να καλυφθεί από φοροελαφρύνσεις στον μεγάλο πλούτο και από δωράκια στην ολιγαρχία. Δυστυχώς για εσάς όσο θα είμαστε εμείς θα δίνετε για να καλύπτονται οι ανάγκες των πολλών. Αυτή είναι η διαφορά που έχουμε. Σας  εύχομαι και την επόμενη τετραετία να είστε σε αυτά τα έδρανα ώστε παρά τις διαφωνίες σας να ψηφίζετε μέτρα ελάφρυνσης που θα φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.