Στην Πάτρα με “Το μυστικό του Λεονάρντο” ο Αύγουστος Κορτώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έναν περίπου χρόνο μετά αφότου είχε έρθει στην Πάτρα, αναμένεται να είναι και πάλι στα μέρη μας μετά από πρόσκληση του βιβλιοπωλείου Discover o συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ. Η εκδήλωση που τη συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις Πατάκη θα γίνει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στις 20:00, στον χώρο του βιβλιοπωλείου, πεζόδρομος Βούρβαχη 3, κάτω από την Κορίνθου, πριν την πλ. Γεωργίου όπου ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του νέου βιβλίου του με τίτλο “Το μυστικό του Λεονάρντο”.

«Πέθανα πρώτη φορά στα πέντε μου χρόνια…»

Στη δύση του βίου του, φιλοξενούμενος του Φραγκίσκου Α΄ της Γαλλίας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι αποφασίζει ν’ αφηγηθεί τη ζωή του: από την αθωότητα και την οδύνη των παιδικών του χρόνων μέχρι την πρώτη του επαφή με την τέχνη της εικόνας, τη μαθητεία του στο ατελιέ του Βερρόκιο και την πολυτάραχη νιότη του, με τους ανομολόγητους έρωτες και τη ραγδαία του ανέλιξη στην κορυφή του καλλιτεχνικού ιερατείου της Αναγέννησης.

Όμως το αόρατο νήμα που ξετυλίγει τον μίτο της αφήγησης είναι η λαχτάρα του ηλικιωμένου Λεονάρντο να ομολογήσει το πιο σκοτεινό του μυστικό, που του βαραίνει χρόνια την ψυχή: ένα έγκλημα που έμεινε ατιμώρητο και στο οποίο χρωστά το πιο διάσημο έργο του – έναν πίνακα που δεν λέει να αποχωριστεί, καθώς περιέχει ό,τι πιο ακριβό κουβαλά στην καρδιά του.

Ιστορία μυστηρίου κρυμμένη μες στο αξεδιάλυτο μυστήριο της Ιστορίας, το Μυστικό του Λεονάρντο είναι πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στην ανθρώπινη δημιουργία: στην ψυχή και στο σώμα που επιμένουν να γεννούν ακόμα κι υπό τη βαριά σκιά του θανάτου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Ο Αύγουστος Κορτώ θεωρείται από τις πιο ιδιαίτερες φωνές στο χώρο της λογοτεχνίας και της μετάφρασης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.