Σοβαρά προβλήματα στο γυμναστήριο του πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έντονα παράπονα από φοιτητές τους Πανεπιστημίου της Πάτρας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται όπως υποστηρίζουν το πανεπιστημιακό γυμναστήριο.

Με την επιστολή τους, επισημαίνουν:

– Παράνομο, λογικά, κλείσιμο των χώρων του γυμναστηρίου για ιδιωτικές / εξωτερικές δραστηριότητες με έλλειψη ενημέρωσης στο website ή και στο γυμναστήριο.
– Έλλειψη γενικής ενημέρωσης ωρών και προγράμματος των χώρων του γυμναστηρίου στο website με αποτέλεσμα να ανεβαίνουμε και να τρώμε πόρτες γιατί ενημερώνουν τελευταία στιγμή.
– Έλλειψη διχτυού μεταξύ γηπέδου μπάσκετ και αιθουσών με βάρη με αποτέλεσμα να έρχονται μπάλες στους χώρους των βαρών, συνήθως πάνω στους αθλούμενους με κίνδυνο τραυματισμών.

– Μπάζει νερά όλο το γυμναστήριο / δεν καθαρίζουν τους χώρους με τα βάρη.
– Δεν επιβάλλεται τάξη όσων αφορά την τακτοποίηση του εξοπλισμού. Μένουν κιλά πάνω στις μπάρες με αποτέλεσμα αυτές να λυγίζουν και να χαλάνε. Αδυνατούν κοπέλες να χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό γιατί έχουν αφεθεί πάνω κιλά που δεν μπορούν να σηκώσουν/αφαιρέσουν.

– Δεν υπάρχει έλεγχος για το ποιος μπαίνει/βγαίνει και πότε (υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση ως λύση για αυτό).
– Οι κάμερες δεν κρατάνε αρχείο δεδομένων για να εντοπίζονται κλοπές, αν αποτυγχάνει ο φύλακας.

– Έλλειψη φύλακα τις πρωινές ώρες: ελεύθερες ώρες για κλοπές.
– Έλλειψη διοργανώσεων από τους προπονητές για αθλητικές δραστηριότητες.

– Όλοι οι αγώνες που γίνονται με φοιτητές είναι από τους ίδιους.
– Έλλειψη επαρκούς εξοπλισμού (Ολυμπιακές μπάρες, ελεύθεροι αλτήρες, σχοινιά, λάστιχα) πάρα τις συνεχείς διαμαρτυρίες στην διεύθυνση, η οποία απαντάει διαρκώς «Θα δούμε, κάτι κάνουμε ήδη».

– Θεωρητικά κάθε άτομο / ομάδα μπορεί να κλείσει κάποιο χώρο για 2 ώρες την εβδομάδα. Προφανώς δεν γίνεται έτσι λόγω των εξωτερικών ομάδων.
– Τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ προπονούνταν κάποιοι φοιτητές στον χώρο των βαρών, από τον αέρα έπεσε ακριβώς δίπλα τους ένα από τα μεγάλα τζάμια των παραθύρων

– Έλλειψη υπεύθυνου στους χώρους εκγύμνασης, για λόγους ασφάλειας καθώς και επιβολής τάξης και καθαριότητας, καθώς είναι καθημερινό φαινόμενο η έλλειψη σεβασμού προς τον εξοπλισμό από κάποιους, κάτι για το οποίο η διεύθυνση, παρά τις παρατηρήσεις των φοιτητών, δεν κάνει τίποτα.
– Τέλος, δεν υπάρχει γιατρός στο γυμναστήριο σε ενδεχόμενο πρόβλημα υγείας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.