Στην Πάτρα σήμερα Γεροβασίλη – Ανδρικόπουλος για το Αστυνομικό Μέγαρο – Συνάντηση με τον Κατσιφάρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Πάτρα βρίσκονται σήμερα, η Υπουργός Πρστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη μαζί με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ανιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλος. 

Νωρίτερα το πρωί είχαν συνάντηση στην Περιφέρεια με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολο Κατσιφάρα για το θέμα του νέου αστυνομικού μεγάρου.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούν τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου. Η αστυνομία με τις συνεχείς προσπάθειές της δίνει αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες ότι ζουν σε ασφαλείς πόλεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι επειδή υπάρχει η πρόθεση να σταματήσει η παραβατικότητα την επόμενη ημέρα».

Αναφερόμενη στα τελευταία περιστατικά επιθέσεων σε πολιτικούς και κόμματα, εν όψει ευρωεκλογών, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι «η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται». Η αστυνομία έχει σχέδιο με το αντιμετωπίζει τέτοιου είδους επιθέσεις, ανάλογα με τις περιστάσεις, τόνισε η υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας με απόφασή του στις 14 Απριλίου, ενέκρινε την δωρεάν παραχώρηση του οικοπέδου στον κόμβο Κουρτέση προκειμένου να ανεγερθεί το νέο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Πατρινός Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. το θέμα βρέθηκε στις πρώτες προτεραιότητές του.

Το θέμα αποτελεί προτεραιότητα και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Αχαΐας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πιέζουν για την επίλυση του κτιριακού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.