Προκαλεί ο Τούρκος υπ. Ενέργειας: Πλανώνται οικτρά – Δεν δεχόμαστε υποδείξεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Πλανώνται οικτρά όσοι πιστεύουν ότι με τη δημιουργία τετελεσμένων στην ανατολική Μεσόγειο θα προκαταλάβουν τις έρευνές στα πεδία που νομιμοποιούμαστε να ενεργούμε», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, παροτρύνοντας μάλιστα τους αντιπάλους της Τουρκίας «να κοιτάξουν την ιστορία της όσοι υποστηρίζουν ότι ο μεγάλος και ιερός λαός θα φοβηθεί ή θα λυγίσει μπροστά σε μια-δυο απειλές».

Όπως μεταδίδει το OPEN TV, σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας επανέλαβε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της προστατεύοντας τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατ. Μεσόγειο, παρότι κάποιες χώρες έχουν ενοχληθεί από τις δραστηριότητες έρευνας υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε ποτέ υποδείξεις σχετικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας μέσα στις περιοχές που νομιμοποιείται να δραστηριοποιείται. Ιδιαίτερα ο διεθνής Τύπος, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, βγάζει δημοσιεύματα που αμφισβητούν τη δίκαιη στάση της Τουρκίας. Οι έρευνες και γεωτρήσεις των πλοίων μας Μπαρμπαρός και Πορθητή βασίζονται στα νόμιμα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και υπό αυτό το πλαίσιο συνεχίζουν τις δραστηριότητές μας. Όπως έχει δηλώσει και ο ΓΓ του ΟΗΕ, τα αποθέματα στην Κύπρο ανήκουν και στις δύο πλευρές και πρέπει να υπάρξει ένας δίκαιος διαμοιρασμός. Αναμένουμε από όλες τι πλευρές να σεβαστούν τις έρευνες και τις γεωτρήσεις που πραγματοποιούνται εντός της υφαλοκρηπίδας μας», ανέφερε ο Φατίχ Ντονμέζ, για να τονίσει για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Τουρκίας σε αυτό το θέμα.

«Όσοι προσπαθούν να δοκιμάσουν την Τουρκία έχοντας πίσω τους κάποιες χώρες ή εταιρείες, ας μάθουν ότι είναι σε λάθος δρόμο», προειδοποίησε ο Ντονμέζ.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ακόμα ότι οι φυσικές πηγές ενέργειας μπορούν να διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στην ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία, προσθέτοντας ότι η Τουρκία προστατεύει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, ενεργώντας υπό αυτή την αντίληψη.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.