Πωλούσαν σε πιστούς χλωρίνη ως «θαυματουργό φάρμακο» για το Aids

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενας Βρετανός, ο Σαμ Λίτλ, συνελήφθη επειδή πωλούσε μια δηθεν «θαυματουργή λύση» που περιείχε χλωρίνη σε χωρικούς που πήγαιναν στην εκκλησία, στη δυτική Ουγκάντα.
Ο 25χρονος απατεώνας τέθηκε υπό κράτηση μαζί με δύο ντόποιους συνεργούς του την Πέμπτη, όταν η αστυνομία εισέβαλε σε μια εκκλησία της οποίας ηγείτο ο Λιτλ και ήταν γνωστή ως Παγκόσμιες Θεραπευτικές Χριστιανικές Αποστολές.
Ο συλληφθείς προωθούσε το υποτιθέμενο «θαυματουργό φάρμακο» ως λύση για τη θεραπεία του ιού HIV/AIDS, της ελονοσίας και άλλων ασθενειών, σε χριστιανούς σε τρία χωριά της περιοχής.
Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι κατανάλωσαν αυτό το υγρό με βάση τη χλωρίνη και αν υπέφεραν από προβλήματα υγείας. Η τοπική αστυνομία είπε ότι βρήκε μέσα στην εκκλησία κιβώτια και σάκους από τα παράνομα μπουκάλια που περιείχαν «τη λύση-θαύμα».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Ουγκάντα, Εμμανουέλ Αϊνεμπιούνα δήλωσε ότι οι κατασχεμένες ουσίες έχουν παραδοθεί στις υγειονομικές αρχές για εργαστηριακές εξετάσεις.
«Η αστυνομία συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές για να διαπιστώσει εάν τα χημικά είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα αποτελέσουν τη βάση για τις κατηγορίες στο δικαστήριο» τόνισε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις υπόπτοι, που βρίσκονται ακόμα υπό κράτηση, δήλωσαν ότι λειτουργούσαν υπό την ηγεσία ενός πάστορα που εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουγκάντα ανέφερε ότι είχε επίγνωση των καταγγελειών ότι ένας Αμερικανός πάστορας διακινούσε την παράνομη ουσία σε εκκλησίες στην χώρα. Προειδοποίησε, μάλιστα, αυτούς που κυκλοφορούν την «επικίνδυνη» ουσία να σταματήσουν, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να θεραπεύσει οποιαδήποτε ασθένεια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.