Οι πιο αστείες προεκλογικές υποσχέσεις που ακούστηκαν στις ευρωεκλογές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με το χάσμα μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς να αυξάνεται, την επικείμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής να γίνεται όλο και πιο αισθητή και τα υπόλοιπα θέματα ζωτικής σημασίας που προέκυψαν από τις ευρωεκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, το μέλλον της Ευρώπης δεν έμοιαζε ποτέ να είναι πιο δυσοίωνο.

Όπως και ναχει βέβαια, ορισμένοι από τους υποψήφιους κατάφεραν να δουν με χιούμορ την όλη κατάσταση. Το Euronews συγκέντρωσε τα πιο αστεία προεκλογικά σποτ που κυκλοφόρησαν το διάστημα που πέρασε. Και μερικά είναι όντως απολαυστικά!

Bill Badbody, Ιρλανδία

Ο αυτοαποκαλούμενος ερευνητής και δημοσιογράφος Bill Badbody κέρδισε τις καρδιές του ιρλανδικού κοινού μετά την χωρίς προηγούμενο ανάμειξή του στην  πολιτική σκηνή της χώρας του και την έντονη δραστηριότητά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ορισμένες από τις πιο αξιομνημόνευτες εκστρατείες του περιλαμβάνουν και την απαγόρευση σε όσους πιστεύουν στον φεμινισμό να «διατυπώνουν τις “παράλογεςαπόψεις τους σχετικά με την ισότητα στην υδροδότηση της Ιρλανδίας». Προφανώς αστειευόταν.

Το κόμμα Die Partei στη Γερμανία

Διαθέτοντας υποψηφίους που ονομάζονται Goebbels, Hess και Eichmann, το Die Partei στοχεύει να καταπολεμήσει τον δεξιό λαϊκισμό μέσω της σάτιρας.

Μεταξύ άλλων υπόσχεται κατάσχεση των αδειών οδήγησης για όσους αρνούνται την κλιματική αλλαγή. Το Die Partei σίγουρα έχει πείσει μερικούς Γερμανούς για τις δυνατότητες του.

Το κόμμα κατάφερε να κερδίσει δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτές τις εκλογές, κερδίζοντας περισσότερες ψήφους στο Βερολίνο από ό, τι το FDP.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.