Πάτρα: Στις ράγες ξανά το τρένο μέχρι Κάτω Αχαϊα- Εγινε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της επέκτασης του Προαστιακού της Πάτρας παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών κ. Θάνου Βούρδα.

Το δοκιμαστικό δρομολόγιο είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 12.40 και ξεκίνησε από τον σταθμό του ΟΣΕ.

Κατά το δοκιμαστικό δρομολόγιο ελέγχθησαν όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες και η λειτουργία των αφύλακτων διαβάσεων, στις οποίες έχουν ήδη τοποθετηθεί μπάρες, ενώ κατεγράφησαν και οι τελικοί χρόνοι μετάβασης του τρένου από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα. Η προμήθεια και εγκατάσταση μπαρών σε όλο το μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου, και μέχρι τότε σε αρκετές διαβάσεις θα υπάρχουν φύλακες, ενώ μειωμένη θα είναι και η ταχύτητα που θα κινείται το τρένο.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαϊα αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τα μέσα Μαϊου. Οι νέοι σταθμοί που θα λειτουργήσουν, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων είναι: Ανθείας, Άγιος Γεώργιος, Παραλία Πατρών 25ης Μαρτίου, Τσαούση – Μιντιλόγλι, Βραχνεϊκα, Τσουκαλεϊκα, Αλισσός, Κάτω Αχαΐα.

Η επέκταση του Προαστιακού αναμένεται να συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην εξυπηρέτηση των εργαζομένων της ΒΙΠΕ Πατρών, αλλά και παραθεριστών της ευρύτερης περιοχής. Το κόστος του έργου ανέρχεται σε 5,36 εκατ. ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον ΟΣΕ.

Παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Γιώργος Ρώρος κλπ, ο βουλευτης Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός κ.α.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.