Πάτρα: Ενα δένδρο για την Ευρώπη! Το φύτεψαν μαθητές στο προαύλιο του σχολείου τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ευρώπη είναι ένα δέντρο του οποίου οι ρίζες βυθίζονται στην ομίχλη του χρόνου και ο κορμός του ξεδιπλώνεται ως κοινή κληρονομιά. Κάθε ένα από τα φύλλα του είναι τόσο παρόμοιο και μοναδικό.

Η δράση Trees for Europe (Δέντρα για την Ευρώπη) το 2019 αποκάλυψε τον κοινό πολιτισμό, από ποικιλίες και συγκλίσεις. Έτσι, ένας μεγάλος αριθμός σχολείων και χωρών της Ευρώπης εκπροσωπήθηκε στις 9 Μαΐου, για να υποδηλώσει ότι ο πλανήτης μας πρέπει να παραμείνει πράσινος και όμορφος όπως πάντα.

Πάνω από 200 δέντρα φυτεύτηκαν στις 9 Μαΐου, που είναι λίγα, δεδομένης της απειλής της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά είναι αρκετά για την ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Στις 9 Μαΐου, το μήνυμα είναι σαφές: οι μαθητές και οι δάσκαλοι των ευρωπαϊκών σχολείων, επιθυμούν να ζήσουν σε έναν κόσμο που είναι ζωντανός και φιλόξενος, να το μεταδώσει στις μελλοντικές γενιές.

Το 45ο δημοτικό σχολείο Πατρών στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιεί φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο (Παουλόβνια Paulownia) παίρνοντας μέρος στη δράση TREES FOR EUROPE 2019

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.