Πάτρα: Εκδήλωση για τους σεισμούς από τα Αρσάκεια και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και τα Αρσάκεια Πατρών, ανακοίνωσαν ότι θα συνδιοργανώσουν διημερίδα με θέμα «Η Σεισμολογία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία», στις 25 Ιουνίου και 26 Ιουνίου, στους χώρους της Εστίας Επιστημών Πατρών (Πλατάνι). Στη δωρεάν διημερίδα, που γίνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος SERA (“Seismology and Earthquake Engineering Research Infrastructure Alliance for Europe”), καλούνται εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αντικείμενο τις επιστήμες της Φυσικής, της Γεωλογίας, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και των Πολιτικών Μηχανικών.

Ο μέγιστος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα λάβουν μέρος, είναι 80 και θα επιλεγούν ανάλογα με το βιογραφικό σημείωμα και την εμπειρία τους.

Οι καθηγητές και ερευνητές από πανεπιστήμια και ερευνητικά Ινστιτούτα της Ευρώπης και της Ελλάδας που θα διδάξουν, έχουν εμπειρία στην εκπαιδευτική σεισμολογία και μετέχουν στο πλαίσιο του SERA. Τα εργαστήρια της διημερίδας θα καλύπτουν βασικές γνώσεις σεισμολογίας στην εκπαίδευση, την τεχνική σεισμολογία, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης/πληροφόρησης στο σχολείο και στην κοινωνία, καθώς και ασκήσεις αντιμετώπισης σεισμών στο σχολείο.

Υπεύθυνοι των εργαστηρίων θα είναι οι Διευθυντές Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Ε.Α.Α. Δρ Νικόλαος Μελής και Δρ Ιωάννης Καλογεράς, καθώς και ο Δρ Εμμανουήλ Πετράκης, Λυκειάρχης Αρσακείων Πατρών.

Πρόσκληση και δήλωση συμμετοχής μέχρι 31 τις Μαΐου θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα : http://orfeus.gein.noa.gr/patras2019/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.