Παρουσιάζεται στη Φιλαρμονική το «Ψηφιδωτό της νύχτας» της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αγγίζει τις λέξεις με σεβασμό, γοητεύει τον αναγνώστη με την ευαισθησία της κι όσο το ποίημα ρέει, τόσο αναδύεται ένας λυρισμός και μια μουσικότητα για να συναντήσουν εκεί, κάπου στης νύχτας τις κρυφές πτυχές, μικρές ψηφίδες. Μπορεί να είναι τ΄ άστρα, μπορεί το φως του φεγγαριού, ίσως ο ήχος της μοναξιάς, ο πόνος από την ακύρωση των ονείρων… η σιωπή, η μαγεία της νύχτας, το μυστήριο, το απρόσμενο.

Σαράντα οκτώ ψηφίδες, είναι ο έναστρος ουρανός της Ιουλίτας Ηλιοπούλου και το «Ψηφιδωτό της νύχτας» η τελευταία της ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις «Ύψιλον».

Είναι η όγδοη συλλογή ποιημάτων της, η οποία και παρουσιάζεται στην Πάτρα την Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 9μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας – Ωδείο Πατρών (Ρήγα Φεραίου 7).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Η φιλόλογος Μαίρη Σιδηρά και ο ποιητής-μεταφραστής Βασίλης Ρούβαλης.

Με την ποιήτρια θα συνομιλήσει ο φιλόλογος- ποιητής Γιάννης Η.Παππάς.

Θα ακουστούν μελοποιημένα ποιήματά της από τον συνθέτη Γιώργο Κουρουπό, τα οποία θα αποδώσουν η Δάφνη Πανουργιά (τραγούδι) με τον Τάσο Σπηλιωτόπουλο στο πιάνο. Η ίδια η ποιήτρια θα διαβάσει ποιήματά της.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης έχει το Λογοτεχνικό ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός (www.diapolitismos.net), η Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών, οι Εκδόσεις Ύψιλον και το Βιβλιοπωλείο Discover Bookstore και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του μουσικού Μαΐου που διοργανώνει κάθε χρόνο η Φιλαρμονική εταιρεία ωδείο Πατρών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.