Παιδική εκπαιδευτική δράση το Σάββατο στο Πολύεδρο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αυτό το Σάββατο 25 Μαΐου 2019, στις 11 το πρωί με 1 το μεσημέρι, στις εκπαιδευτικές δράσεις στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147, στην Πάτρα οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έναν κήπο, όπως «ο κήπος του Ματίς», με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέλισσα με την εκπαιδευτικό Λητώ – Ηλιάννα Καπέλλα.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν σπουδαίο καλλιτέχνη μέσα από το έργο του. Όπως ο Ανρί Ματίς έκοψε ένα κομμάτι άσπρο χαρτί σε σχήμα ενός μικρού πουλιού…και ξεκίνησε την ιστορία για μια νέα τέχνη, έτσι κι εμείς μαζί με τα παιδιά, χρησιμοποιώντας ψαλίδι, χρωματιστά χαρτιά και χρώματα, θα φτιάξουμε ένα δικό μας παραμυθένιο κήπο.    Αντιπροσωπευτικά δείγματα της τέχνης του Ματίς παρουσιάζονται στο βιβλίο με έγχρωμες αναπαραγωγές οκτώ έργων του, τρεις από αυτές μεγάλες και αναδιπλούμενες

Θα προηγηθεί ξενάγηση στην ομαδική εικαστική έκθεση «Σαν παρομοίωση του παραδείσου ο κήπος..» στην οποία συμμετέχουν 10 καλλιτέχνες. Κάποιοι εξ αυτών θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν με τα παιδιά.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι: Βελαώρας Χάρης, Μπακάλου Παρασκευή, Μπρισκόλα Αναστασία, Μπρισνόβαλη Αγγελική, Νικολοπούλου Όλγα, Παπαδουλή Αφροδίτη, Πρέσσας Νίκος, Σταθόπουλος Παναγιώτης, Φερεντίνου Μαρία και Winch Alexande.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.