Κι όμως, ψηφίστηκε νόμος ειδικά για την Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

του Στάθη Κεραμιδά

Όταν η δημοτική Αρχή Πελετίδη αποφάσισε το 2015 να λειτουργήσει παιδική κατασκήνωση, χρησιμοποίησε ένα χώρο που βρισκόταν σε πλήρη εγκατάλειψη. Αυτός ο χώρος ήταν οι πρώην εγκαταστάσεις του ΕΟΤ στην Αγυιά, οι οποίες είχαν παραχωρηθεί στο δήμο.
Αφού επισκεύασε τα κτίρια και διαμόρφωσε ιδανικές συνθήκες για χρήση παιδικής κατασκήνωσης, έφθασε η στιγμή της αδειοδότησης για να ξεκινήσει η λειτουργία της.
Όμως, άδεια λειτουργίας δεν μπορούσε να δοθεί, επειδή δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο που να επιτρέπει σε δήμους να λειτουργήσουν κατασκηνώσεις.
Τότε ο Πελετίδης επισκέφθηκε την αρμόδια υπουργό κα Φωτίου και τις έδειξε φωτογραφίες από τους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Η ίδια εντυπωσιάστηκε με αυτά που έβλεπε και υποσχέθηκε να βοηθήσει ώστε να εγκριθεί άδεια.
Σε λίγες μέρες πέρασε τροπολογία στη Βουλή που έδινε τη δυνατότητα στους δήμους να λειτουργούν κατασκηνώσεις και όπως δήλωσε τότε “κάνουμε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση για το δήμο Πατρέων που έχει ετοιμάσει κατασκήνωση κι όποιος άλλος δήμος επιθυμεί υπάρχει το νομικό καθεστώς”.
Έτσι ξεκίνησε να λειτουργεί η πρώτη δημοτική παιδική κατασκήνωση στην Ελλάδα και δύο χρόνια μετά ο δήμος λειτούργησε και δεύτερη στην περιοχή Ροΐτικα. Τώρα, κάθε καλοκαίρι απολαμβάνουν τις διακοπές τους 1300 πατρινόπουλα εντελώς δωρεάν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.